Kāpēc Latvijā dokumentu saņemšanai nevaram pārņemt Lietuvas pieredzi?

tautaruna.lv 12.februāris 2023, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Jau vismaz pusgadu nav atrisināta problemātika, ko rada nepietiekamā PMLP kapacitāte. Noformēt un saņemt jaunus personu apliecinošus dokumentus ir gluži vai neiespējamā misija.

Ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs notiek personu apliecinošo dokumentu maiņa, taču citviet šis process ir organizēts savādāk, izmantojot jaunus risinājumus, kas atvieglo gan dokumentu saņēmēju, gan PMLP darbinieku ikdienu.

"Twitter" publicēta Lietuvas prakse: "Lietuvā no 5.septembra pers. apliecību un pasi varēs saņemt arī pa pastu vai ar kurjeru. Pakalpojuma cena 9,99 eiro."

Komentētājiem šāda prakse Latvijā šķiet nerealizējama: "Tu uzticies Latvijas Pastam?" "Reizi 10 gados bomāriem un narkašiem būtu pļaujas laiks - pārbaudīt pastkastes un paņemt ātro kredžu uz svešas pases datiem."

"Jo pasts ir neuzticama lieta, mēdz sūtijumi pazust un tt. Es domāju kurjeriem varētu sūtīt. PMLP kurjeriem." "Jauns ritenis nav jāizgudro, mācāmies no lietuviešiem."

"Pasts ir vienkārši drausmīgs kantoris."

"UK pat 20 gadus atpakaļ varēja dabūt pa pastu satiksmes līdzekļa reģistrāciju, apdrošināšnu, jebkuru bankas karti, lai tiktu pie dokumentiem pašam sev bija jaaizet uz interviju, lai pārliecinātos par identitāti, tas arī viss, tālāk atkal viss pa pastu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

12.februāris 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:30

Jaunākās diskusijas