Psihologi atklāj interesantu lietu par iepazīšanās aplikācijām

tautaruna.lv 12.februāris 2023, 16:20
 
unsplash.com
Nav nekāds jaunums un pārsteigums, ka mūsdienās savu otro pusīti cilvēki cenšas atrast ne tikai darbā, skolā, paziņu lokā, izklaides vietās, bet arī tiešsaistē. Arvien populārākas kļūst dažādas iepazīšanās aplikācijas. Savā ziņā tās atvieglo mīlestības meklējumus, bet citā - apgrūtina.

Psihologi apgalvo, ka mīlestību meklēt tiešsaistē ir daudz grūtāk, nekā reālajā dzīvē, vēsta "The Sun".

Šādās aplikācijās iespējams iepazīt dažnedažādus cilvēkus.

Ilgstoši neradot saikni ar otru personu un daudz laika pavadot meklējot partneri, un aplūkojot neskaitāmu cilvēku profilus, atrast mīlestību būs grūti. Psihologi uzskata, jo ilgāku laiku pavadām šadās aplikācijās, jo grūtāk būs iemīlēties, jo gribot, negribot mēs sevi salīdzināsim ar citiem.

Psiholoģijas doktorantūras studente Marina Tomasa aptaujāja 464 šāda veida aplikāciju izmantotājus vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Kā liecina aptaujas dati, tad cilvēki, kas regulāri un intensīvi meklē partneri šāda veida aplikācijās, mēdz ciest no trauksmes un bailēm satikt otru personu dzīvē. Patecoties tam, ka šādās aplikācijās var sastapt dažādus cilvēkus, mīlestības meklētājiem ir grūti pieņemt lēmumus un izvēlēties starp lielo potenciālo partneru skaitu. Viņi ir neizlēmīgi.

Tomasa nonāca arī pie pavisam interesanta secinājuma. Šādas aplikācijas var izraisīt atkarību, īpaši jauniešu vidū.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:06

Jaunākās diskusijas