No šodienas noteiktas iedzīvotāju grupas var saņemt petgripas vakcīnu bez maksas, tikai pašu vakcīnu noliktavā vairs nav

Portāls nra.lv 21.novembris 2022, 17:07
 
F64
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) šodien vēstīja, ka vakcinācijas iestādēs no šodienas vakcinēties ar valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu var arī bērni līdz 17 gadiem un pieaugušie no 50 gadu vecuma. Diemžēl vienlaicīgi ar šo ziņu vakcinācijas iestādes saņēma informāciju no SPKC, ka valsts imunizācijas programmā pieejamai paredzētās pretgripas vakcīnas noliktavā vairs nav!

Medicīnas iestādes saņēmušas epastu no Slimību profilakses un kontroles centra, kurā tiek informēti, ka noliktavā vairs nav pieejamas valsts imunizācijas programmā pieejamās vakcīnas pret gripu. Tas nozīmē, ka vakcīnu pret gripu 2022./2023. gada sezonā vairs nav iespējam pasūtīt.

SPKC skaidro, ka gripas vakcīnu atlikumi ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos ir dažādi. "Pēc SPKC datiem novembra sākumā bija pieejamas virs 40 000 devām. Iestādēm bija iespēja līdz novembra vidum veikt pasūtījumus, kas tiks piegādāti līdz mēneša beigām," ierakstā "Twiter" pauž SPKC.

SPKC aicina riska gripas grupas vērsties citās ārstniecības iestādēs, ja tuvākajā vakcinācijas iestādē nav pieejamas valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas