Šausmīgs skats Pļavniekos: ar kājām bradā Latvijas karogu

tautaruna.lv 21.novembris 2022, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / F64
Nesen kāds nams palika bez valsts simbola un vēlāk tas parādījās skvērā – iesprausts zemē, bet vēl pēc brīža jau tika mētāts un bradāts kājām. Policija ir noskaidrojusi necienīgās rīcības iniciatoru, bet vai sekos arī sods, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

11. novembra pēcpusdienā Jānis pamanīja visai nepiedienīgu un agresīvu uzvedību no bariņa ļaužu, kas bija sanākuši kopā kompānijā pie Dravnieku ielas skvēra. Nelāgo situāciju viņš pamanījis pavisam nejauši, izejot uz savas mājas balkona. Šo zaimojošo rīcību pret Latvijas valsts karogu viņš paspējis arī nofilmēt: “Vienkārši ārā stāvēju, pīpēju. Cilvēki sāka ņirgāties par karogu. Es to brīdi nepiefiksēju, kur tas tika dabūts un kādā veidā. Bet tajā brīdī, kad biju ārā pīpēt uz balkona, tad redzēju, ka karogs tiek mētāts, nēsāts. Tur cilvēki kaut kādi četri, pieci, seši. Sieviete vēl bija saistīta tajā starpā arī. Un krievu tautības visi, vismaz attālumā varēja dzirdēt, ka krieviski runā. [Pa vidu varēja manīt arī tādu kā savstarpēju kautiņu, ka tomēr viens iesaistītais īsti negribēja ļaut? - red.] Jā, tā no malas izskatījās. Jā, kad blakus pienākušais cilvēks vai no tā paša bariņa varbūt. Ziniet kā - motivācija! Priekšā koki ir, zari ir. Cik varēju, tik varēju uzfilmēt. Bet, jā, cilvēks tā kā aizstāvēja valsts godu.”

Jānis min, ka pie viņa mājas karogs plīvoja, tātad tas bija norauts no kāda cita nama fasādes. Lielāku skaidrību, no kuras ēkas nozudis karogs, ieviesa mājas sētnieks: “No rīta es atradu karogu aiz otras mājas. 12. māja. Tur ir tāda dzeltena būda, un tur tas bija nosviests. Viņš bija norauts no 6. mājas.”

“11. novembrī Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz Rīgu, Dravnieku ielu - par vairākiem piedzērušiem vīriešiem ar karogu. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri konstatēja vienu personu stiprā alkohola reibumā, pie kuras atradās Latvijas karogs. Pret vīrieti tika uzsākts administratīvais process par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu un piemērots sods. Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir vēl kāda informācija vai videomateriāli par iespējamām nelikumīgām darbībām, ko izdarījušas šīs personas un kas varētu būt saistītas ar karoga zaimošanu. Informēt policiju ir iespējams, vēršoties klātienē Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110,” norāda policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas