FOTO: britu karaliskās ģimenes pārstāve pasniedz īpašu apbalvojumu Barišņikovam

tautaruna.lv 21.novembris 2022, 17:30
 
AP/ SCANPIX/LETA
Šī gada 18.novembrī izcilais baletdejotājs Mihails Barišņikovs ieradās Latvijā, lai saņemtu pērn piešķirto Triju Zvaigžņu ordeni. Tiesa, vien dažas dienas pirms ierašanās Latvijā viņam pasniegts arī īpašs britu karaliskās ģimenes apbalvojums.
Kā liecina britu karaliskās ģimenes publikācija sociālajā tīklā instagram, tad karaliene konsorte Kamilla par M.Barišņikova ieguldījumu baletā un plašākā dejas pasaulē viņam pasniegusi Karaliskās dejas akadēmijas augstāko apbalvojumu - Karalienes Elizabetes II kronēšanas balvu.

Kā norādīts publikācijā, tad piešķirtais apbalvojums izveidots jau 1953.gadā. Tā simbolizē ne vien laiku karalienes Elizabetes II kronēšanai, bet arī gadu, kad viņa kļuvusi par akadēmijas patronesi.

Portāls tautaruna.lv jau vēstīja, ka M.Barišņikovs īpaši saviļņojis publiku Latvijā pēc tam, kad runu pēc Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanas teicis latviešu valodā.

"Paldies par augsto apbalvojumu. Mani tas ļoti aizskustina. Es gribu teikt tikai vienu lietu. Mana sirds ir Rīgā, Latvijā. Mūžīgi, " saņemot ordeni sacīja Mihails Barišņikovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas