Prognoze: cik bieza sniega sega Latvijā būs novembra beigās

tautaruna.lv 21.novembris 2022, 15:15
 
imago images/Xinhua/ SCANPIX/LETA
Lai gan šī gada novembris sākās ar netipiski siltu laiku, jau laikā ap valsts svētkiem Latvijā izveidojusies neliela sniega kārta. Šī brīža prognozes liecina, ka līdz novembra beigām sniega segas biezums Latvijā palielināsies.
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter publicējis divas Latvijas kartes, kas parāda, ka saskaņā ar GFS un ECMWF prognozēm, sniega kārtas biezums Latvijā varētu pieaugt.

GFS prognozes liecina, ka 30.novembrī sniega segas biezums atsevišķos Latvijas reģionos varētu svārstīties no vienam līdz nedaudz vairāk nekā 10 centrimetriem, tikmēr ECMWF prognoze liecina, ka atsevišķos valsts rajonos būs izveidojusies jau vairāk nekā 15 centimetrus bieza sniega kārta.

"Sagaidāms, ka mēneša nogalē gaisa temperatūra pārsvarā būs tuvu nullei," mikroblogošanas vietnē twitter norāda J.Trallis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze liecina, ka otrdien debesis būs mākoņainas, tās skaidrosies vien brīžiem rietumos. Naktī Latvijai pietuvosies jau jauns ciklons, un no nakts otrās puses austrumos snigs, vietām stipri - sniega segas biezums palielināsies par 5-9 cm, bet iespējama arī vēl stiprāka snigšana - aicinām sekot līdzi aktuālākajām prognozēm. Snigšana pierims vien naktī uz trešdienu. Pūtīs lēns vējš, kas trešdien dienā iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem, piekrastē tas būs mērens. Šajās naktīs gaiss atdzisīs līdz -2…-7°, trešdienas naktī Kurzemes piekrastē 0…-3°. Otrdien maksimālā gaisa temperatūra būs 0…-5° robežās, bet trešdien būs par kādu grādu siltāks: +1…-4°.

Nedēļas otrajā pusē saglabāsies mākoņains laiks, tomēr ceturtdiena un piektdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Nedēļas nogalē daudzviet gaidāms neliels sniegs, slapjš sniegs. Vējš pierims un būs lēns. Sals mazināsies un gaisa temperatūra lielākoties gaidāma +1…-4° robežās, savukārt gaišajās diennakts stundās termometra stabiņš pietuvosies +1…+4° atzīmei, tādēļ sniega sega vietām kusīs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas