Apbedītāju kļūdas dēļ Dairis jau 2 gadus dzīvo kopā ar kolēģa pīšļiem

tautaruna.lv 3.augusts 2022, 20:11
 
Ekrānuzņēmums/Tv3
Tiekoties ar Bez Tabu, arī šoreiz Dairis nav viens. Padusē pasista urna, kurā, kā uzskata Dairis, tomēr arī atrodas īstie kremētā drauga un darba kolēģa Aivara pīšļi. Un tos nu jau divus gadus tā arī nav izdevies pienācīgi apglabāt, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Pirms diviem gadiem Dairis ar raidījuma starpniecību vēlējās atrisināt urnas saņemšanas problēmas. Apbedīšanas kompānija toveri ar pīšļiem izsniedza vien dienu pirms paredzētajām bērēm. Tomēr pēc aptuveni 20 dienām sekoja šokējoša ziņa - Dairim esot jāierodas apbedīšanas birojā pēc vēl vienas urnas.

Jau pēc otrā sižeta skatītājs vērsās Valsts policijā, lūdzot likumsargus ierosināt lietu pret apbedīšanas pakalpojumu sniedzēju, paralēli noskaidrojot, ko Dairis apglabājis Carnikavas kapos un kas atrodas otrajā urnā. Vēloties pienācīgi atvadīties no drauga un kolēģa, Dairis arī grib ierakt zemē mistisko urnu.

Bez Tabu vēlreiz dodas uz apbedīšanas biroju “Akropolis”. Sagaidot saimnieku, atbilžu vietā īpašnieks ieslēdzas biroja telpās un noslēpjas vienā no kabinetiem.


Dairis negrasās uz savu galvu un bez saskaņošanas veikt apbedīšanu Carnikavas kapos. Arī iepriekš aprakto urnu, kur, visticamāk, ievietoti citas personas pīšļi vai vispār prasti pelni, Dairis rakt ārā negrasās, jo par kapu apgānīšanu draud kriminālatbildība.

Arī likumsargi skaidrību viest nespēj, jo pašreiz neesot zināms, vai Valsts policija ir sniegusi Dairim oficiālu atbildi uz iesnieguma.

Valsts policija:


Ņemot vērā, ka pēc notikušā ir pagājuši divi gadi un Valsts policijā ir mainījusies dokumentu un darbplūsmas vadības sistēma, uzreiz nav iespējams pārbaudīt, vai vīrietim ir nosūtīta atbilde. Attiecīgais iecirknis ir pieprasījis informāciju no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, un šobrīd tiek gaidīta atbilde. Jebkurā gadījumā situācijās, ja kāda iemesla dēļ personai nav nosūtīta atbilde uz iesniegumu vai atbildes vēstule ir noklīdusi, ir tiesības atkārtoti nosūtīt iesniegumu.



Tikmēr Carnikavas kapu pārzine Valentīna Liepiņa uzsver, ka Dairis nemaz neesot vērsies pie atdusas vietu priekšniecības. “Es te mēģināju viņu sazvanīt. Es meklēju viņu rokā, bet man teica, ka tas telefons nav pieejams. Un es viņu nesazvanīju. Man pilnīgi nav nekādu ziņu par viņu.”

Kapu pārzine atklāj, ka Dairim vēl neesot nokārtotas līgumsaistības par atdusas vietām Carnikavā, aicinot skatītāju to izdarīt pēc iespējas ātrāk. Liepiņa arī aicina Dairi vērsties Ādažu novada domē ar iesniegumu, izskaidrojot situāciju un lūdzot atļauju veikt apbedīšanu. Un tad problēmām vairs nevajadzētu būt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas