Autovadītaja Rīgā sašutusi par milzīgo fotoradara sodu

tautaruna.lv 3.augusts 2022, 2:00
 
F64
Madara Mārupes ielā nokļuvusi pārvietojamā fotoradara redzeslokā. Turklāt – pat divas reizes un neilgā laika sprīdī, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Es devos pie ģimenes ārsta, vedu savu meitu uz kārtējo apskati. Un mani fiksēj fotoradars. Vispirms, braucot uz turieni, un pēc 27 minūtēm, braucot mājup, radars fiksēja automobili otro reizi."

Madara savā aptuveni 15 gadus ilgajā autovadīšanas pieredzē nekad neesot nokļuvusi policijas redzeslokā, kur nu vēl fotoradara starmeša gaismā. Taču šoreiz nepilnas pusstundas laikā divas maksas bildes uz līdzenas vietas.

Autovadītāja nebūt nepārsniedza pilsētā atļauto braukšanas ātrumu, bet gan attālināti nokļuva likumsargu nagos laicīgi neiegādātas Obligātās civiltiesiskās apdrošinašanas polises (OCTA) dēļ.

Rīdziniece uzsver, ka apdrošināšanas kompānija neesot nosūtījusi atgādinājumu par iepriekšējās polises termiņa beigām. Apdrošinātāju neizdarība un Madaras aizmāršība nu izmaksās visai iespaidīgu summu - 700 eiro.

Autovadītājam, uzsākot jaunu braucienu, ir jāpārliecinās ne tikai par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli un drošību, bet arī ir jābūt pārliecinātam, ka transportlīdzeklim ir aktīva OCTA polise, to uzsver Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieks Arturs Smilga.

Ņemot vērā laika intervālu un braukšanas virzienus katrā no fotoradara uzņēmuma fiksēšanas brīžiem, likumsargi pieņēmuši lēmumu, ka starp abām “bildēm” ir notikusi apstāšanās un jauna brauciena uzsākšana. Proti, autovadītājam ir bijusi iespēja pārliecināties par OCTA polises faktu.

Tāpēc Madaras pārkāpums netiek uzskatīts par ilgstošu, kas savukārt nozīmē, ka katra no fotoradara fiksētajām bildēm ir atsevišķs pārkāpums, pat neraugoties uz to, ka tas noticis ar nepilnas pusstundas atstatumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:20

Jaunākās diskusijas