Lai tiktu pie gāzes pieslēguma, īrniekam Rīgā jāpiedzīvo murgs

tautaruna.lv 20.janvāris 2022, 21:00
 
Kaspars Krafts/F64
Rolands ar ģimeni jau vairākus gadus īrē dzīvokli galvaspilsētā. Brīdī, kad Rolands noslēdza īres līgumu un sāka interesēties par gāzes pieslēgumu, rīdzinieks uzzināja par iepriekšējās īrnieces parādu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“Latvijas Gāze” uzstājīgi pieprasīja apmaksāt vairāk nekā 160 eiro, pretējā gadījumā neatjaunojot gāzes padevi.

Rolands uzsver, ka ticis iedzīts strupceļā. Uzņēmuma darbinieks licis noprast, ja tūdaļ netiks samaksāts iepriekšējā īrnieka parāds, gāzes nebūs.

Vīrietis stāsta par situāciju, kas izvērtās vēl 2015. gadā jeb brīdī, kad tika noslēgts īres līgums. Tajā minēts, ka īrnieks ir tiesīgs pastāvīgi slēgt elektroenerģijas un dabasgāzes piegādes līgumus.

Rīdzinieks vērsās “Latvijas Gāzē”, pieprasot, vai nu atmaksāt pirms teju septiņiem gadiem samaksāto parādu, vai arī kompensēt to, nosedzot par šo summu turpmākos rēķinus.

Jāpiebilst, ka Konkurences padome 2013. gadā jau piemēroja “Latvijas Gāzei” vairāk nekā divu miljonu eiro lielu sodu par parādu atgūšanas praksi, kas neesot bijusi godprātīga attiecībā pret citiem klientiem. Proti, savulaik uzņēmums parādniekiem “nogrieza” gāzi, piespiežot vēlāk jaunajam mitekļa īrniekam vai saimniekam, vai pat uzņēmumam samaksāt cita sastrādāto parādu.

Uzņēmuma pārstāve gan norāda, ka Rolandam neesot nekādu variantu saņemt no “Latvijas Gāzes” jelkādu kompensāciju.

Rolandam šobrīd atliek tikai paļauties uz dzīvokļa īpašnieka sirdsapziņu, cerot, ka apmaksātais parāds tiks atgriezts, bet pats īpašnieks pēcāk vērsīsies jau pret iepriekšējo īrnieci.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas