Bordāns kritis tautas nežēlestībā: viņu izsvilpj pat Astras pieminekļa atklāšanā

tautaruna.lv 20.janvāris 2022, 13:09
 
Ekrānuzņēmus no Youtube
Šodien atklāja Gunāra Astras piemiņai veltītu pieminekli "Nebaidies!" Baumaņa skvērā pretim tiesas ēkai.

Pieminekļa atklāšanas laikā svinīgas uzrunas teica Latvijas prezidents Egils Levits un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

J. Bordāna uzrunas laikā skanēja svilpieni un saucieni.

Pieminekļa atklāšanas pasākums redzams šeit:

(J. Bordāna uzruna redzama aptuveni 17. minūtē).

Šis fakts nav palicis nepamanīts arī sociālo tīklui publikai. Vieni teic, ka šis nav bijis īstais pasākums, kurā paust nepatiku pret Bordānu, bet citi, ka nepatika pret šo amatpersonu ir tik liela, ka cilvēki nav varējuši novaldīt savas emocijas, jo tieši Bordāns virza jauno likumprojektu, kas ļaus apcietināt cilvēkus, kas pauž varai netīkamu viedokli.

Pieminekli Gunāram Astram atklāja Baumaņa skvērā pretim tiesas ēkai, kurā Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983.gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa.

Jau vēstīts, ka Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983.gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa.Latvijas neatkarības aizstāvi Gunāru Astru tiesāja divas reizes - 1961.un 1983.gadā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas viņu attaisnoja abās lietās.

1993.gada 18.novembrī Rīgā pie toreizējās TM ēkas Brīvības ielā 34 tika uzstādīta Astram veltīta piemiņas plāksne. Savukārt 2020.gada 14.jūlijā Ministru kabinets atbalstīja iniciatīvu par pieminekļa celšanu Gunāram Astram. 2020.gada decembrī Saeima izskatīja priekšlikumu par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu šim mērķi no valsts budžeta un to atbalstīja.

Pērna gada 22.oktobrī latviešu brīvības cīnītājam Gunāram Astram būtu apritējuši 90 gadi. Gan pagājušā gada nogalē, gan šogad tiek organizēti pasākumi viņa piemiņas godināšanai, pasludinot šo laika posmu par Gunāra Astras gadu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:37

Jaunākās diskusijas