Streipa sacītais par tiem, kas nevakcinējas, pamatīgi sadusmo cilvēkus

tautaruna.lv 13.decembris 2021, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Soctīklos uzbangojusi pamatīga vētra pēc žurnālista Kārļa Streipa izteikumiem kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs" par tiem, kuri nevēlas vakcinēties pret Covid-19.

Raidījumā žurnālists pauda savu viedokli, norādot, ka nevakcinētus cilvēkus uzskata par "kaitīgiem", jo "gadu, pusotru pēc pandēmijas man joprojām tā maska ir jānēsā". Viņam asi iebilda Saeimas deputāts Didzis Šmits (KPV/LV), norādot, ka šāda retorika ne tikai neveicina nevakcinētu cilvēku vakcinēšanos, bet gluži pretēji - rada pretestību potēm un sabiedrības sašķeltību.

Ar video mikroblogošanas vietnē Twitter dalījušies vairāki lietotāji un daudzi kritizē žurnālista pausto.

"Esmu vakcinēts. Esmu liels vakcinācijas atbalstītājs. Tajā pašā laikā 100% piekrītu @DidzisSmits. Līderība ir vest sabiedrību kopēja labuma vairošanai nevis tās sašķeltībai! Un Streipa k-gs spilgti nodemonstrēja, kā nedrīkst to darīt," norāda Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, kurš arī dalījies ar video.

Komentāros vairums komentētāju nosoda žurnālista sacīto, bet citi atzīmē, ka šāda reotorika šobrīd ir ļoti populāra arī citu cilvēku vidū, kas ir vakcinējušies.

"Streips nav vienīgais. Visa valsts - amatpersonas un tiem pietuvinātie, kas tās maizi ēd, tā reaģē. Uzklausa, neapstrīd, kā vakcinēti cilvēki tāpat slimo un pārnēsā, apdraud citus. Bet kad sāk teikt, ka tāpēc cilvēku šķirošanai nav pamata, vecā dziesma - nevakcinētie ir maitas!" - pie video norāda Twitter lietotājs.

"Perfekti! Malacis! Lieliskākajām piemērs nav atrodams nekur! Šis video perfekti nodemonstrē latviešu tagadni! Un tādi Kārļi ir arī mana draugu lokā! Diemžēl!" - pauž komentētājs.

"Streipa kungs piemirsa piebilst, ka lielveikali strādā zaļajā režīmā, bet mutes aizsegi tik un tā ir jāvelk," atzīmē komentētājs.

"Jau 2 gadus ved laipni aicina utt. Kā vēl jāizdabā tiem kas nevakcinējas?" - retoriski jautā komentētāja, kura ir citās domās.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vakcinēšanās pret Covid-19 temps Latvijā bijis līdzīgs kā iepriekšējās divās nedēļās, taču lēnāks nekā oktobra beigās un novembra sākumā, turklāt vakcinēšanās aktivitāti uzturējusi balstvakcinācija, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā pagājušajā nedēļā pret Covid-19 vakcinējušies ap 66 000 cilvēku jeb ap 9500 cilvēki dienā. Šāds vakcinēšanās temps ir līdzīgs tam, kāds bija vērojams pēdējās divās novembra nedēļās, bet sliktāks nekā oktobra beigās un novembra sākumā, kad vidēji dienā vakcinēja ap 12 000 līdz 12 700 cilvēkus.

Vakcinācijas tempu pagājušajā nedēļā ir uzturējusi balstvakcinācija - no vakcinācijas kopējā apjoma ap 41 000 bija "trešās potes", ap 19 000 cilvēku pabeidza vakcinācijas procesu un tikai ap 6000 cilvēku saņēma pirmās potes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas