Ugas Dumpja teiktais par omikronu un vakcināciju rada neizpratni cilvēkos

tautaruna.lv 13.decembris 2021, 12:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis ierakstā mikroblogošanas vietnē Twitter paudis, ka patieso jaunā koronavīrusa paveida omikrona ietekmi varēs novērot pēc saslimstības senioru vidū.

Kā norāda infektologs, to, vai omikrons tiešām izraisa vieglāku slimību, varēšot saprast tikai tad, kad ar to sāks inficēties nevakcinēti seniori Eiropā.

"Dienvidāfrikā ir daudz iepriekš pārslimojušo un populācija ir gados krietni jaunāka. Zināms, ka vakcinētiem slimība norit vieglāk, bet tā tam arī būtu jābūt," norāda infektologs.

Twitter lietotājus gan infektologs ieraksts samulsinājis un dadzi ir neizpratnē, kāpēc tik liels uzsvars tiek likts uz bērnu vakcināciju, ja ir šādi secinājumi.

"Ak, tad tā - gados jauniem viss pie kājas? Kpc tad jāpotē bērni no 5g. un nepotētiem sports atcelts?" - neizpratnē ir komentētājs.

"Nu, tad jāvakcinē tos nevakcinētos seniorus. Labāk gaidīt un skatīties, kā viss atkal ciet un puse valsts bankrotē?" - pauž komentāra autore.

"Vai ir dati/novērojumi kā otrreiz pēc laika slimo vakcinēti 1x izslimojušie?" - jautā komentāra autore un viņai pievienojas vēl kāds soctīklu lietotājs, norādot, ka uz šo jautājumu speciālisti izvairās sniegt tiešu atbildi.

"Citiem vārdiem, senioru un riska grupu (multimorbidie u.c.) pirmējās un balsta vakcinācijas atstāšana pašplūsmā (ganjau kaut kā ) nav pieļaujama," norāda komentāra autors.

"Un kas ar tiem grafikiem, ka mazi bērni ir uzņēmīgāki pret šo variāciju?" - jautā komentētājs.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka šobrīd Latvijā kopā ir 12 apstiprināti un aizdomīgi omikrona gadījumi.

Jaunu ievestu Covid-19 omikrona gadījumu Latvijā nav, piebilda D. Pavļuts.

Portāls NRA jau rakstīja, ka ņemot vērā Covid-19 jaunā varianta - omikrona - straujo izplatīšanos ne tikai Āfrikā, bet arī Eiropas valstīs, no šodienas tiek veikta intensīvāka ielidojošo reisu pasažieru Covid-19 skrīninga testēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas