Rīgā vīrietis notriec mazu meiteni; māte lūdz palīdzību

tautaruna.lv 13.decembris 2021, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Oktobra vidū ceļu satiksmes negadījumā uz gājēju pārejas tika ievainota jauna meitene. Vadītājs, kas notrieca pusaudzi, centās bēgt no avārijas vietas, taču tika aizturēts. Viņam ceļu aizšķērsoja negadījuma liecinieks, kas nespēja neiesaistīties, redzot, ka vīrietis neuzņemas atbildību par bērna ievainošanu. Arī meitenes māte cenšas panākt, ka vainīgais tiek sodīts par pārkāpumu, vēsta “Degpunktā”.
Pirms aptuveni diviem mēnešiem Rīgā uz gājēju pārejas tikai notriekta Ludmilas 11 gadus vecā meita. Meitene šķērsoja Purvciema ielu atļautā vietā, bet kāds Uzbekistānas pilsonis, sēžot pie stūres “Volkswagen” spēkratam, viņu laikam jau nepamanīja. Negadījumu no malas redzēja Vitālijs.

Vitālijs stāsta, ka 17.oktobrī, ap plkst. 13, stāvējis krustojumā, kad no Purciema ielas pie zaļā lusofora signāla pāri ielai gāja meitene, bet no tās pašas puses brauca melns “Polo” markas auto, kuram pie stūres sēdēja vīrietis, kas notrieca meiteni. Meitene nokrita, piecēlās un ātri aizbēga klibojot. Vitālijs šoferi, kurš notrieca meiteni, aicināja izkāpt ārā no spēkrata un atbildēt par savu rīcību, taču vīrietis uz to nereaģēja un brauca prom. Vitālijs sāka vaininiekam dzīties pakaļ.

Kamēr Vitālijs ar automašīnu dzinās pakaļ “Volkswagen” spēkratam, pusaudze skrēja pie mammas un pastāstīja par notikušo. Ludmila tikmēr iepirkās tuvējā bodē.

Cietušās pusaudzes māte Ludmila stāsta, ka, iznākot no veikala, viņa satikusi meitu, ar ko kopā iekāpusi mašīnā. Meita teica, ka viņu tik tikko ir notriekusi automašīna un viņai sāpot kāja. Ludmila aicinājusi izsaukt “ātros”, bet meita lūgusi, lai to nedara, jo uzreiz vēlas braukt mājās.

Mediķi uz notikuma vietu netika izsaukti un ievainojumus neizdevās fiksēt oficiāli. Tikmēr Vitālijam bija izdevies apturēt “Volkswagen” stūrētāju, tiesa, visai destruktīvā veidā. Viņš stāsta, ka vīrieti izdevies notvert, bet cietis avārijā uz Nīcgales un Deglava ielu krustojuma, dzenoties pakaļ viņam. Avārijā bija iesaistīts Vitālija vadītais spēkrats, auto, kuru vadīja meiteni notriekušais vīrietis, kā arī vēl divas citas automašīnas - “Škoda” un “Peugot”. Vīrietis pēc avārijas izkāpa ārā no mašīnas un prasīja Vitāliju policijai neziņot par meiteni. Viņam bija vienalga par notriekto bērnu, apgalvo Vitālijs. Uz notikuma vietu atbrauca vaininieka draugs, kurš arī aicināja nerakstīt paskaidrojumu policijai, ka notriekta meitene.

Vitālijam administratīvā kārtā tika piespriests sods par avārijas izraisīšanu. Ludmila nākamajā dienā vērsās policijā, cenšoties saukt pie atbildības vīrieti, kas pameta notikuma vietu pēc gājēja notriekšanas.

Ludmila stāsta, ka meitai drīz vien kāja pārstāja sāpēt, bet emocionālā trauma palikusi joprojām. Decembra sākumā sieviete iepazinās ar policijas lēmumu. Piešķirtais sods izraisīja pārsteigumu. Likums par aizbraukšanu no negadījuma vietas pēc šāda pārkāpuma izdarīšanas paredz sodu robežās no 200- 900 eiro, bet vainīgais dabūja daudz mazāku sodu - 50 eiro apmērā, ko Ludmila uzskata par nesamērīgi zemu attiecībā pret nodarīto.

Policija savukārt atrakstās, ka mātes neizpratni par piešķirto soda apmēru nevarēs komentēt, jo par konkrētām personām - pārkāpējiem - informāciju izpaust nedrīkstot. Tajā pat laikā atzīst, ka pēc iecirkņa informācijas, “Volkswagen” šoferis nemēģināja bēgt, bet gribēja tikai pārvietot automašīnu - uzreiz pēc avārijas.

Cietušās pusaudzes māte lēmumu pārsūdzēja. Šobrīd Ludmilai ir svarīgi ir uzrunāt garāmbraucošo automašīnu šoferus, kuriem bija ieslēgts video reģistrators.

“Es ļoti lūdzu atsaukties aculieciniekus, “Bolt” vadītāju, kurš Vitālijam kliedza: “Dzenies viņam pakaļ! Mēs viņu meklējām sociālajos tīklos, viņš neatsaucas,” lūdz sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas