Tiesībsargs komentē darbinieku vakcinācijas "obligātumu" Latvijā

tautaruna.lv 13.decembris 2021, 15:14
 
Oksana Džadana/F64
Tiesībsargs Juris Jansons, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" komentēja situāciju ar nevakcinētiem bezdarbniekiem pēc 15. decembra.

Tiesībsargs norāda, ka par šo jautājumu bijušas daudzas diskusijas un kritika, ā arī saņemti cilvēku iesniegumi.

"Nav runa par obligātumu kā tādu, jo obligātā kārtā piespiest nedrīkst nevienu. Bet te būs laikā un vietā atgādināt, ka mums jau labu laiku spēkā ir vakcinācijas noteikumi, kur ir virkne ar obligātām vakcīnām, kas ir jāveic gan bērniem, gan atsevišķām profesiju grupām," norāda J. Jansons.

Viņš norāda, ka obligāta nepieciešamība vakcinēties pret Covid-19 ir atkarīga no situācijas.

"Ja vīrusa izplatība ir ierobežojama tādā veidā - ievērojot piesardzības pasākumus un, kā infektologi un mediķi nenogurstoši saka, ka viens no visefektīvākajiem veidiem ir vakcīna, tad valdībai ir pat subjektīvs pienākums meklēt risinājumus, kā nodrošināt sabiedrības kopējo veselību," apgalvo J. Jansons.

Tiesībsargs gan atzīmē, ka sabiedrības sašķelšanos vakcinācijas jautājuma dēļ veicina arī politiķi savu reitingu palielināšanai, ko, viņaprāt, nedrīkst pieļaut.

Kā zināms, Covid-19 ierobežošanai Ministru kabinets noteica, ka publiskajā sektorā nodarbinātajiem līdz 15.novembrim ir jāvakcinējas pret Covid-19, bet tiem, kuri līdz šim datumam bija sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebija saņēmuši Covid-19 vakcinācijas sertifikātus, varēja turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas