Fūrmanis kritizē Veselības ministrijas lēmumu

tautaruna.lv 29.novembris 2021, 16:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Latvija pagājušajā nedēļā saņēma starptautiskās palīdzības kravu no Austrijas - 100 mehāniskās un desmit elektriskās augšējo elpceļu atsūkšanas ierīces lietošanai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transportā, vēstīja Veselības ministrija.

Roberts Fūrmanis ir nesaprašanā, kāpēc Latvija pieprasījusi šādas iekārtas.

"Kāpēc Latvija nepieprasīja 13 rokas drezīnas lietošanai NMPD? Tas būtu tik pat loģiski kā šis dāvinājums. Neesmu pamanījis, ka augšējo elpceļu atsūkšanas ierīces būtu vitāli nepieciešamas pandēmijas apkarošanā," mikroblogošanas vietnē 'Twitter' raksta Roberts Fūrmanis.

Tiesa, šī nav vienīgā palīdzības krava no ārzemēm, ko Latvija saņēmusi. Latvija bija lūgusi Eiropas Savienības atbalstu un starptautisko palīdzību dažāda medicīnas aprīkojuma un ierīču nodrošināšanai, lai palielinātu slimnīcu kapacitāti ārstēt Covid-19 pacientus.

Šodien Latvija saņēmusi starptautiskās palīdzības kravu no Vācijas-121 mākslīgo plaušu ventilatoru. 16.novembrī Latvija starptautiskās palīdzības kravā no Lietuvas saņēma piecus pacientu vitālo parametru monitorus, astoņas mākslīgās plaušu ventilēšanas iekārtas un 50 perfūzijas šļirces sūkņus.

Oktobra beigās un novembra sākumā Latvija no Zviedrijas saņēma 80 mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas un no Nīderlandes - ultrasonogrāfijas aparātus un vitālo parametru monitora stacijas. Seši mākslīgo plaušu ventilatori tika saņemti no Somijas un no Ungārijas Latvija saņēma 50 perfūzijas šļirces sūkņu aprīkojuma komplektus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas