"Prāta vētra" komentē koncertu Lielbritānijā, kur cilvēki inficējās ar Covid

tautaruna.lv 29.novembris 2021, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka pēc grupas "Prāta vētra" koncerta Lielbritānijā vairāki cilvēki saslimuši ar Covid-19. Grupas mūziķi komentē šo situāciju.
Kā vēsta mūziķi vietnē Instagram, koncerts notika ievērojot visus Lielbritānijā pieņemtos drošības noteikumus.

"Uzzinot to, ka vairāki skatītāji mūsu Londonas koncertā 18. novembrī inficējušies ar Covid-19, mēs, protams, ļoti līdzpārdzīvojam un vēlam ikvienam pēc iespējas vieglāku slimības gaitu un ātrāku izveseļošanos.

Koncerts notika ievērojot visus Lielbritānijā pieņemtos drošības noteikumus. Koncertu bija iespējams apmeklēt tikai ar Covid-19 sertifikātiem vai veiktu Covid-19 testu.

Mēs un mūsu tehniskā komanda ir vakcinēta pret Covid-19 un vesela.


Draugi, lai visiem veselība un pozitīvs gars!" teikts grupas ierakstā.

Kā tika vēstīts, portāla "Latvieši.com" žurnāliste Līva Karlsone telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja, ka informācija par sasirgušajiem pamatā nāk no sociālajiem tīkliem. Kādā Lielbritānijas latviešu grupā feisbukā viņa saskaitījusi 11 cilvēkus, kuri ziņo par inficēšanos pēc koncerta apmeklēšanas, bet pašas draugu lokā zināmi divi saslimšanas gadījumi.

Tiesa gan, pateikt, kur tieši cilvēki inficējās, nav iespējams, jo cilvēki svētku laikā pabijuši arī citur.

Karlsone norādīja arī, ka pirms pasākuma tika pārbaudīti Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai 24 stundu negatīva testa kvadrātkodi.

Vienlaikus pasākumā sejas aizsargmasku lietošana nebija obligāta, vien rekomendēta, taču sanākušie lielākoties tās nelietoja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas