Pēdējo gadu stiprākais sniegputenis? Meteorologi brīdina par sniegu un salu šonedēļ

tautaruna.lv 29.novembris 2021, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/toms_bricis_ltv_laika_zinas
Meteorologi atklājuši, kur otrdienas vakarā Latvijā zemi segs biezākā sniega sega.

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter atklāj, ka saskaņā ar dažām jaunākajām prognozēm sniega segas vidējais biezums Rīgā otrdien var pieaugt līdz 15 - 20 centimetriem, tāpat veidosies dziļākas kupenas, jo naktī un no rīta ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 19-22 metriem sekundē.

"Pēdējo gadu stiprākais sniegputenis?" - ieraksta nobeigumā jautā meteorologs.

Tāpat J. Trallis ziņo, ka pēc sniegputeņa gaisa temperatūra naktī uz trešdienu vietām noslīdēs zem -10 grādiem.

"Naktī uz ceturtdienu ieradīsies nākamais ciklons - iespējami stipri nokrišņi un putenis, pagaidām prognozes mainīgas. Arī pēc tam gaidāms sniegs un sals," prognozē meteorologs.

Tikmēr Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis soctīklos norāda, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina - pirmdien Latvijas austrumu uncentrālajā daļā sāksies ilgstoša snigšana un putenis, kas vietām Latgalē var atnest līdz 20 centimetriem svaiga sniega.

Latgalē no pirmdienas plkst. 8.00 līdz otrdienas plkst. 20.00 spēkā oranžais brīdinājums, savukārt Vidzemē, Zemgales austrumos, arī Rīgā laika posmā no pirmdienas plkst. 8.00 līdz trešdienas plkst. 8.00 spēkā dzeltenais brīdinājums, jo šajos reģionos sniega kārta pieaugs par 5-8 centimetriem.

Viņš norāda, ka situāciju pasliktinās spēcīgs vējš, kura dēļ veidosies putenis, sniega sanesumi, sniega segas biezums būs nevienmērīgs. Pirmdienas vakarapusē ziemeļaustrumu vēja brāzmas sasniegs 9-14 metrus sekundē, bet naktī uz otrdienu un otrdienas priekšpusdienā tas iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, vietām piekrastē līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pirmdien sasniegs -3... +2 grādus, vēlā pēcpusdienā un vakarā Vidzemē ktmeperatūra pazemināsies par vienu līdz trim grādiem, vietām sasniedzot -5 grādus, atklāj meteorologs.

Arī Rīgā putenis ielas padarīs grūti izbraucamas, otrdienas rītā dažās mazākās ielās var veidoties sniega sanesumi, kas tās padara pilnībā neizbraucamas, brīdina T. Bricis.

Gaisa temperatūra Rīgā pirmdien būs ap nulli, bet vakarā kļūs aukstāks, prognozē T Bricis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas