Sieviete Liepājā sašutusi - neviens zobārsts viņai nepalīdz

tautaruna.lv 30.oktobris 2021, 18:00
 
Kaspars Krafts/F64
“Piektdienas rīts. Piecēlos. Konstatēju, ka ir problēmas ar zobu, tas ir uztūcis. Jāmeklē palīdzība kādā no zobārstniecības klīnikām,” piedzīvoto problēmu raidījumā "Bez Tabu" ieskicē liepājniece Sandra.

Rīcības plāns Sandrai uzreiz gatavs, turklāt Liepājā ir vairāk nekā 20 zobārstniecības klīniku. Zobārstu - vēl vairāk. Kur vēl vienkāršāks uzdevums. Tomēr palīdzību liepājniecei tā arī neizdodas saņemt. Un elementārā misija izgāžas.

"Es apbraukāju visu Liepāju. Es jau minēju tās adreses un tās klīnikas, kur es biju. Cits vispār tikai paver durvis un papurina galvu - nē, mēs ar akūtiem nestrādājam," viņa stāsta.
Saruna ar klīnikas darbinieci

Bez Tabu: Ja, pieņemsim, kādam cilvēkam uzreiz notiek kaut kāda problēma, viņš saprot, ka viņam vajag to palīdzību uzreiz, tad viņš nevar to dabūt, pēc idejas?

Pēc idejas ne. Lai cik tas bēdīgi izklausītos, pēc idejas ne.

Arī citā zobārstniecības klīnikā situācija ir līdzīga - ja pierakstā ir “caurums”, tad akūtajā brīdī ir iespējams uzreiz arī sniegt palīdzību konkrētajam pacientam. Ja rindas ir pilnas, tad neatliek nekas cits, kā pierakstīties un gaidīt savu kārtu.

Apstaigājot vairākas zobārstniecības klīnikas Liepājā, Sandra saņem atteikumu. Tad liepājniece nolemj vērsties pēc palīdzības Liepājas Zobārstniecības poliklīnikā, taču arī tur saņem kurvīti.

"Bija pulksten 11.15. Stāv dēlis - vismaz divi ārsti bija līdz pulksten 14.00, viens bija līdz 15.00. Es domāju: ”Paldies Dievam, kaut kur es tikšu”. Es saku, ka es gribētu pie kāda ārsta, es labprāt pagaidītu, man ir ļoti stipras sāpes un ļoti liela problēma. Neviens ārsts nestrādā! Pulksten 11.15. Neviena nav. Piektdienas diena. Kas notiek?"

Liepājas Zobārstniecības poliklīnikas vadītāja Natālija Kadeģe komentēt konkrēto situāciju gan nevarot, jo darbiniecei, kura todien strādāja reģistratūrā, esot brīvdiena.

Kadeģe vēl uzsver, ka poliklīnikā neviens šādā veidā netiekot izlikts aiz durvīm, proti, ja ir iespējams, palīdzība tiekot sniegta vienmēr.

Dr. Andis Paeglītis, kurš ir arī Latvijas Zobārstu asociācijas prezidents, izceļ būtisku lietu - ja pacientam ir savs zobārsts, tad šādām problēmām, kad nav iespējas saņemt palīdzību akūtā situācijā, nevajadzētu rasties. Cita lieta, ja pacients kritiskajā brīdī sāk meklēt zobārstu, kur pagadās, cerot, ka tiks saņemta tūlītēja palīdzība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas