KNAB rīcība izraisījusi asas diskusijas soctīklos

tautaruna.lv 30.oktobris 2021, 12:43
 
KNAB
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sociālās kampaņas ietvaros Daugavā izvietots īpašs vides objekts - "korupcijas aisbergs". Vides objekts raisījis spraigas diskusijas sociālo mediju lietotāju vidū.

Kā savā mājaslapā informē KNAB, tad Daugavā izvietotais vides objekts simbolizē mazu korupcijas aisberga redzamo daļu, zem sevis slēpjot plašu negatīvo ietekmi gan uz korupcijā iesaistītajiem dalībniekiem, gan sabiedrību kopumā.

Advokāts Artūrs Zvejsalnieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda sašutumu par Daugavā novietoto "korupcijas aisbergu". Advokāts atzina, ka nesaprotot, kā KNAB vadība varēja akceptēt un piešķirt naudu šādam vides objektam.

Vairāki "Twitter" lietotāji negatīvi vērtēja valsts budžeta izlietojumu, šādas kampaņas ietvaros.

Arī politiķis Dainis Liepiņš pauda kritiku KNAB virzienā. "Kārtējais apliecinājums, ka esošās valsts pārvaldes un tās institūciju vadītāji ir no “citas pasaules”!"

Tikmēr citi "Twitter" lietotāji vērsa uzmanību, ka "aisbergs" bojā Rīgas ainavu. Daudzkārt tika izcelts tas, vai šāda vides reklāma spēs paveikt vēlamo un tik tiešām Latvijā samazinās korupciju?

"Gads iet uz beigām, budžetu vajadzēja iztērēt. Šitādu stulbumu pa mūsu naudu !"; "Katrs ar korupciju cīnās kā māk. Pie mums šādi. Nu, ko! Gaidām, kad izkusīs."

Kāds komentētājs atzina, ka šāda reklāma drīzāk rada asociācijas ar vides problēmām un piesārņojumu, nevis korupciju.

Savukārt Rīgas domes deputāts Lauris Ērenpreiss atzina, ka, viņaprāt, šī ir visai izdevusies reklāma. "Nav ne vainas. Sen nekas tik neuzbāzīgs/netraucējošs pilsētvidē nebija bijis. Aizpeldēja, pamanīja, daudzi parunāja un mērķis sasniegts!"

Kāds cits sociālā medija lietotājs atzina, ka šī ir izcila reklāma, jo tagad par to runā visi. "Bet taču par reklāmu tagad runā visi. Būtu kaut kāds plakāts uz ēkas vai radio reklāma nevienam neinteresētu. Manuprāt, ļoti veiksmīgi..."

Diskusijā iesaistījās arī cilvēki, kuri atzina, ka šī ir ļoti veiksmīga reklāma. "Katram savs viedoklis, bet man šis KNAB “aizbergs” liekas piemērots kampaņai un labi saprotams."

KNAB

Jau vēstījām, ka KNAB sācis kampaņu “Korupcijas aisbergs”. Ar mērķi parādīt korupcijas negatīvās sekas un mazināt iedzīvotāju toleranci pret korupciju. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume norādīja, ka Latvijā visbiežāk izplatīta ir kukuļdošana un daļa sabiedrības to pat atbalsta. Taču katrs šāds gadījums netieši ietekmē ikvienu Latvijas iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas