Pēc Valsts policijas protokola saņemšanas 20 gadus veca autovadītāja iekuļas lielās nepatikšanās

tautaruna.lv 30.septembris 2021, 17:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Monta ir vien divdesmit gadu veca un ir auto īpašniece tikai īsu laika posmu, bet jau guvusi skaudru pieredzi. Nesamaksājot laikā soda naudu, trīs mēnešus pēc saņemtā Valsts policijas protokola nokļuvusi tiesu izpildītāja valgos un atstāta ar tukšu bankas kontu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Montas automašīnu 16. jūnijā apstādinājusi Valsts policija. Auto vadījis (un arī lietojis) Montas draugs, taču, izrādās, bez OCTA polises.

Tā kā auto īpašniece ir Monta un viņai pārkāpumu neesot, policisti piemēroja vien pusi soda naudas - 175 eiro. Gribējusi tos samaksāt, taču policistu izrakstītais dokuments pazudis. Zvanījusi Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei, taču neviens neatbildējis.

Arī dienā, kad notiek filmēšana, Montai neizdodas sazvanīt Zemgales reģiona Valsts policiju. Kad jūnijā, drīz pēc tam, kā noformēts protokols, ielūkojusies e-csdd, lai uzzinātu rekvizītus, kur naudu jāpārskaita, sods neesot uzrādījies. Sazinājusies arī telefoniski ar Ceļu satiksmes drošības direkciju. Tās pārstāvis sacījis, ka datubāzē sods neuzrādoties. Meitene nodomājusi, ka policisti apžēlojusies un sodu anulējuši, tomēr Monta no Valsts policijas saņēmusi paziņojumu, ka jūlijā sods ir piemērots jau pilnā apmērā, jo nav samaksāti 175 eiro. Sods 350 eiro ir bijis jāapmaksā mēneša laikā. Montai nebija darba un ienākumu. Sodu samaksājusi ar nelielu nokavēšanos, kad dabūjusi naudu, proti, 30. augustā.

Liels bijis pārsteigums, kad septembrī secinājusi, bankas konts ir bloķēts un visa nauda no tā noskaitīta. Sazinoties ar banku, noskaidrojusi, - pret viņu vērsta parāda piedziņa.

Lai gan Monta 350 eiro lielo sodu jau bija samaksājusi, tiesu izpildītāja tos ieturējusi vēlreiz, turklāt jau par 30 eiro vairāk, plus 170 eiro - parāda piedziņas izdevumus. Tiesu izpildītājai Monta skaidrojusi, ka soda naudu jau samaksājusi, taču, izrādās, bijis par vēlu, jo jau bija uzsākta parāda piedziņa.

Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja skaidro, ka tiesu izpildītāji parasti sūta ierakstītas brīdinājuma vēstules par parāda esamību uz deklarēto adresi. Tā tas bijis arī šoreiz. Monta gan teic, ka tiesu izpildītājas brīdinājuma vēstuli neesot saņēmusi, bet 350 eiro (kurus bija jau samaksājusi 30. augustā) gan ir pārskaitīti atpakaļ uz viņas kontu, taču pārējā nauda esot parāda piedziņas izdevumi, un tie Montai ir jāsedz. Sanāk šķirties no 550 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:53

Jaunākās diskusijas