"Viņu rijībai nav ne gala, ne malas!" Iedzīvtāji sašutuši par plānoto algu pielikumu amatpersonām

tautaruna.lv 30.septembris 2021, 16:33
 
Neatkarīgā
Trešdien Ministru kabineta ārkartas sēdē valdība vienbalsīgi apstiprināja izmaiņas Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz ievērojamu atalgojuma pieaugumu amatpersonām. Iedzīvotāji ir sašutuši, ka skolotājiem un ārstiem jācīnās par katru procentu algas pielikumā, atsevišķām amatpersonām atalgojumu plāno palielināt pat par 50%.

"Mums par 42% lielāki elektrības rēķini, viņiem - algas pielikums par 44%," raksta kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs. Citi ir sašutuši par ārkārtīgi lielo disproporciju atalgojuma pieaugumā.

Par algu paaugstinājumu valsts amatpersonām kritiski ir noskaņots arī politologs Jurģis Liepnieks: "Šī Saeima un koalīcija, ir kaut kas unikāls. Viņu pats pirmais darbs bija paaugstināt finansējumu partijām (pašiem sev) desmitiem reižu. Tagad viņi turpina iesākto paaugstinot algas paši sev - ministriem, premjeram, prezidentam, un atkal būtiski, ".

Viņam piekrīt lielakā daļa tviterpublikas:

  • "Reāli, ar ko vispār nodarbojas deputāti un tieši kādā veidā viņi ir pelnījuši tādus algas paaugstinājumus?",
  • "Tikmēr politiķi: "A, davai, labāk paceļam partiju finansējumu savām partijām. Ko vēl varētu? A, davai, vēl algas sev un vadošajiem ierēdņiem arī paceļam!"", "Viss samests čupā. Ministri ir politiski amati, kas atsevišķi diskutējams jautājums. Algas valsts pārvaldē jāceļ, lai nebūtu tā, ka publisko sludinājumu par vakantu speciālista pozīciju un visa nozare smejas, kurš āpsis gribētu par tādu algu iet tur",
  • "Mīļie, ne jau nepotētie valsts budžetu taisot, naudu atņem medicīnai, lai savas algas celtu!"
  • "Jākļūst par MK vai Saeimas censoni, šiem algas aug neatkarīgi ne no kā.."
  • "Derētu eksperiments. Visiem valsts pārvaldē strādājošiem,ministriem,valsts sekretāriem,nepacelt algas,samazināt piemaksas,prēmijas. Un tad, skatīties,cik "aizskries strādāt" uz privāto sektoru. Privātiem speciālistu piesaiste. Vai valsts pārvaldes būs tukša?"
  • Ņemot vērā solījumu nepildīšanu, visas veida epopeju sakarā ar kovidu, sākot ar maskām un beidzot ar 666k vērto vienu kovidgultu, robežas kūtro sargāšanu, tad domājams, ka deputāti ir pelnījuši algas samazinājumu nevis palielinājumu"
  • "Viņu rijībai nav ne gala, ne malas",
  • "Valsts pārvaldē strādājošo algas kāpums nozīmē proporcionālu birokrātiskā aparāta paplašināšanos. Mums tā jau ir gana bezjēdzīgu institūciju un amatu. Jā, atsevišķi ierēdņi saņem par maz. Bet vienīgais risinājums ir apvienot liekus posteņus ar visām to algām, nevis radīt jaunus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas