Vakcinētais eksprezidents Zatlers saslimis ar Covid-19

Portāls nra.lv 30.septembris 2021, 14:37
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Eksprezidents Valdis Zatlers saslimis ar Covid-19 un šobrīd atrodas mājas karantīnā, vēsta žurnāls "Ir". Bijušais Latvijas prezidents pavasarī līdz ar citām valsts augstākajām amatpersonām viens no pirmajiem saņēma "AstraZeneca" vakcīnas poti, kļūstot par vakcinācijas vēstnesi.

Zatlers apstiprināja žurnālam "Ir", ka pēc pozitīva testa saņemšanas atrodas mājas karantīnā un šobrīd jūtas labi, taču vēlas brīdināt sabiedrību par slimības riskiem.

"Sanāk atkal būt vēstnesim. Šī inficēšanās ir nepārprotams signāls, ka pēc pieciem mēnešiem imunitāte vecākiem cilvēkiem krīt un nedrīkst vilkt garumā ar trešo poti. Es šajā gadījumā trešo devu esmu saņēmis no dabas jeb paša vīrusa, lai stiprinātu savu imunitāti." Otro "Astra Zeneca" vakcīnas devu Zatlers saņēmis 7. maijā.

"Mēs jau iepriekš zinājām, ka imunitāte turēsies kādu laiku un 65 gadu vecums ir tā robeža, pēc kuras nepieciešama atkārtota pote,"

saka V. Zatlers, mudinot valdību un pašus vakcinētos iedzīvotājus nevilcināties ar lēmumu.

Eksprezidenta slimības gaita esot viegla. Vakcīnu pretniekiem, kuri uzskata — ja jau saslimst arī potētie, tātad vakcinēties nav vērts, eksprezidents saka: "Tā ir liela starpība, izslimot tikai ar vieglu saaukstēšanos un drusku lielākiem simptomiem kā potēšanas blaknes, vai arī smagi slimot, just sekas mēnešiem vai pat visā turpmākajā dzīvē."

Zatlers atzina, ka sabiedriskos pasākumos piedalījies tikai "zaļajā" režīmā jeb vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem ar sertifikātiem, līdz ar to inficēšanās apstākļi nav zināmi.

Zatlers atbalsta valdības lēmumu par obligātu vakcināciju medicīnas un izglītības darbiniekiem, taču uzsver — lēmums nācis par vēlu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas