Daudzdzīvokļu mājā Salaspilī notiek kas briesmīgs; vietējie cer uz palīdzību

tautaruna.lv 30.septembris 2021, 18:40
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Salaspilī, Gaismas ielā, ne tās gaišākās dienas šobrīd piedzīvo 7. nama iemītnieki. Ēku apsēduši alkoholiķi ar kriminālu pagātni un pat nekautrējas okupēt dzīvokļus, kuru saimnieki izbraukuši uz ārzemēm. Vienā no nelegāli ieņemtajiem mitekļiem nesen izcēlies ugunsgrēks, vēsta raidījums "Degpunktā".
“Pirms es iegādājos dzīvokli šajā mājā, man vajadzēja tajā pārnakšņot, tad es te nekad neko nepirktu.”

Tā saka ikviens Gaismas ielas 7. nama iedzīvotājs, kurš mūsu ierašanās brīdī ir skaidrā prātā. Māja jau gadiem ilgi ir klaidoņu patvērums un daži godprātīgie iedzīvotāji no tā cieš. Pēdējie notikumi situāciju namā tikai pasliktinājuši - izcēlies postošs ugunsgrēks.

Kā stāsta ēkas iedzīvotāja, šie cilvēki ir bez noteiktas dzīvesvietas un iekļuvuši svešā dzīvoklī, kur mitinājušies aptuveni divas nedēļas. Namu pārvalde uz vietējo ziņojumiem nav reaģējusi - sak, tā nav mūsu darīšana. Arī policija nav bijusi diez ko atsaucīga uz iedzīvotāju lūgumiem palīdzēt. Šomēnes mājas iedzīvotāja Zinaīda zvanījusi un sūdzējusies, ka notikusi patvaļīga iekļūšana svešā dzīvoklī, jo mitekļa saimniece ir ārzemēs. Pašvaldība ieteikusi zvanīt Valsts policijai, taču likumsargi tā arī nav ieradušies.

Arī mājas sētniece vairs nespēj cīnīties ar notiekošo. Nekārtības katru dienu un paliek tikai sliktāk: “Te cilvēki nedzīvoja, bija aizslēgts dzīvoklis, viņi paši uzlauza un “saimniekoja”. Tagad viss ir sadedzis, bet tāpat var redzēt, ka ir konkrēti piegānīts. Smaka nenormāla, mazliet jau izvējojis. Tagad viņi ir pārvākušies uz šo dzīvokli, te arī neviens nedzīvo. (DP: Viņi ir tur iekšā?) Nezinu, te ir atslēga. Visi normālie iedzīvotāji jau viņiem ”uzbrauca”. Diez vai viņi ir tur. Pa dienu viņi kaut kur vazājas, “bumbulē”, bet pēc tam naktī atkal te parādās. (DP: Nu, bet policija, mājas pārvalde?) Mājas pārvaldei ir vienalga. Viņi pateica: mēs nekur nelīdīsim, mēs ne par ko neatbildam. Zvanām katru dienu, nekādas jēgas. Vakar te bija kriminālpolicija un pašvaldības, visi bija. Viņi pierakstīja, ka te un te ”dzīvo bomži”, ar to arī viss!”

Sieviete ar asarām acīs cer uz palīdzību, jo ir gluži vienkārši ir bail: “Mēs visi te vienā jaukā dienā uziesim gaisā, velns parāvis! Namu pārvalde šo jautājumu skatīs. Tā ir patvaļa, nekādu mēru nav, mēs esam pamesti likteņa varā. Dariet, ko gribiet, paši dzeniet ārā, paši sauciet, paši vāciet, kas tas vispār tāds ir? Tā ir patvaļa. Es saku, ka tā ir patvaļa un nekur nekādu aizstāvību nevar atrast!”

Namu pārvaldes vadītāju sazvanīt neizdevās - pārvaldnieces birojā tika paziņots, ka viņai brīvdiena. Policijā sola, ka minēto adresi apciemos vēl biežāk nekā līdz šim. Gada laikā fiksēti 20 dažādi pārkāpumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas