Bolderājā ceļ trauksmi - vai kapi nav pārāk tuvu peldvietai?

tautaruna.lv 16.jūlijs 2021, 7:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdziniece Dace šovasar ar bērniem atklāja jaunu peldvietu Bolderājā, vieta sakopta, arī ūdens dzidri zils, taču viņu nomoka jautājums – vai netālu esošie kapi neatrodas pārāk tuvu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Daci uztrauc, ka ūdens varētu kaitēt veselībai. Sieviete novērojusi, ka Bolderājas Jaunie kapi ļoti strauji paplašinās, tāpēc viņa vēlas rast atbildi, cik droši ir peldēties šajā karjerā.

"Mani mulsina, ka kapi ir pavisam tuvu. Skatoties kartē, izskatās pietiekami tuvu. Es varbūt esmu viegli ietekmējams cilvēks, kolēģe bija izbrīnīta, kad pateicu, kur peldamies. Cilvēks taču sadalās, kaut kur jau tas paliek, lietus, gruntsūdeņi," saka Dace.

Karjers ir 14 metru dziļš, savukārt kapi atrodas vien pāris simts metru attālumā. Vietējie ir aizdomājušies par problēmu, taču nesatraucas, jo šī ir vienīgā tuvākā peldvieta. Turklāt ūdens dzidrums atsverot kapu tuvumu.

Karjers nav iekļauts Rīgas oficiālo peldvietu sarakstā, tāpēc Daci interesē, vai tiešām vieta tiek uzraudzīta?

Veselības inspekcija informē, ka Bolderājas karjera peldvieta nav oficiāla peldvieta, bet Rīgas pašvaldība, tāpat kā iepriekšējos gados, Bolderājas karjera peldvietā ir organizējusi un finansējusi ūdens kvalitātes pārbaudes. Ūdens kvalitāte Bolderājas karjerā vienmēr ir bijusi laba. Pēdējos 7 gadus ne reizi nav bijuši noteikti peldēšanās ierobežojumi.

Rīgas domes Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Tatjana Židele norāda, ka ūdens kvalitātes mērījumi tiek veikti vairākas reizes mēnesī. Šobrīd ūdens ir teju ideālā stāvoklī, taču, ja konstatēs, ka nevar peldēties, uzstādīs aizlieguma zīmi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas