Covid-19: rudenī Latviju sagaida jauni, nebijuši ierobežojumi?

tautaruna.lv 16.jūlijs 2021, 20:33
 
f64.lv, Oksana Džadana
Nereti eksperti pauž, ka rudenī varētu sākties trešais Covid-19 vilnis. Bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris RīgaTV24 raidījumā "Ziņu TOP" skaidroja, vai rudenī varētu tikt ieviesti pavisam jauni, nebijuši koronavīrusa ierobežojošie pasākumi.

Kūtris atzina, ka visticamākais rudenī atbildīgās amatpersonas neizdomās jaunus ierobežojumus, bet pieturēsies jau pie iepriekš ieviestajiem.

"Es nedomāju, ka šis plāns saturēs diži daudz jaunas idejas. Es domāju, ka tas drīzāk ir sava darba parādīšana, ka mēs strādājam un mēs tūlīt gatavosim plānu."

Viņš skeptiski izteicās pret to, kā varētu tikt lemts par jauniem ierobežojumiem, kas varētu veicināt Covid-19 izplatības samazināšanos, ja rudenī būtu jauns koronavīrusa uzliesmojums.

Viņaprāt, rudenī sabiedrība līdzīgi kā tagad tiks dalītas divās dažādās grupās - vakcinētie, pārslimojušie un tādi, kas atsakās potēties.

"Pēc būtības tie paši pasākumi vien būs."

Vakcinētajiem varētu būt visai brīvs režīms. Savukārt brīdi, ja palielināsies vīrusa izplatība, ātri tiks ieviesti stingrāki ierobežojumi.

Kūtris atzīst, ka iepriekš daži no ieviestajiem ierobežojumiem, bija visai absurdi.

"Es ceru, ka tās asociācijas un pārstāvji, kas ir nozares pārstāvji, ka viņi tagad var pateikt, ka ir lietas, ka bija muļķīgas. Vismaz loģiski neizprotamas," kā, piemēram, dažādu preču grupu ierobežota pārdošana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas