Rīdzinieki stāsta, kāpēc pamatīgi vīlušies policijas darbā

tautaruna.lv 16.jūlijs 2021, 17:44
 
F64
Jeļenas ģimene dzīvo Rīgā, Dārziņu mikrorajonā. Sieviete pirms septiņiem gadiem no patversmes paņēma kaķi Vasīliju, kurš ģimenē un apkārtnē labi iejuties. Kaķa saimnieks Ruslans darba dienas vakarā negaidīti kļuvis par cietsirdīgas izturēšanās aculiecinieku, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Brīdī, kad atskanējis šāviens, Ruslans dārzā laistījis puķes. Viņam turpat blakus atradušies divi kaķi, kuri lielā ātrumā aizbēguši prom.

"Laistīju puķes, dzirdēju šāvienu. Spēru soli un ieraudzīju, varētu teikt, ka biju ugunslīnijā. Arī kaķi aizbēga. Vaicāju, ko viņš dara, bet tas ir tālu, viņš nesaprata. Aizskrēju līdz žogam, prasīju, kāpēc šauj, ka gandrīz man trāpījis, ka kaķi aizbēguši. Tur bija liela izmēra šaujamais, kā arī optiskais tēmēklis. Viņš joprojām tēmēja. Pēc tam viņš vienkārši aizgāja uz savu teritoriju," stāsta Ruslans.

Ruslans apgalvo, ka skaidri redzējis kaimiņu, kurš šāvis no aptuveni 30 metru attāluma. Tobrīd dārza mājiņā bijusi arī kaimiņiene, no kuras žoga šāviens raidīts.

"Sēdēju istabā, skatījos planšetdatoru un runāju pa telefonu. Dzirdēju skaņu, redzēju, ka kaimiņš iet prom. Domāju, ka atnāca paskatīties manu siltumnīcu. Parasti pienāk un skatās, bet tad atskrēja noraudājusies Jeļena. Prasīju, kas noticis, viņa vaicāja, vai nedzirdēju ļembastu?" atceras kaimiņiene Zinaīda.

Kaķis Vasīlijs no pagalma aizbēga, un tikai nākamajā dienā ģimene viņu atrada guļam pagalmā. Tobrīd bija skaidrs, ka nepieciešama vetārstu palīdzība. Ģimene kaķi nogādājusi klīnikā, kurā tika veikts rentgens. Attēlos skaidri var redzēt, ka kaķa organismā atrodas skrots.

Klīnikas ārsti apspriedušies un nolēmuši skroti no ķermeņa neizņemt, jo tas varētu kaķi traumēt, tomēr Vasīlijs stacionēts, lai varētu novērot viņa veselības stāvokli.

"Mēs ar iesniegumu vērsāmies Valsts policijas Ķengaraga iecirknī, iesniedzām arī izrakstu no veterinārās klīnikas, kā arī rentgena uzņēmumus, kur var redzēt, ka kaķī ir skrots. Pēc mēneša sākām interesēties, atklājās, ka trīs dienas pēc iesnieguma uzrakstīšanas policija jau pieņēma lēmumu neuzsākt kriminālprocesu, bet mums par to nepaziņoja. Policija pat nenopratināja šāvēju, neaptaujāja lieciniekus. Pateica, ka nav nozieguma sastāva, kaķim viss labi," skaidro kaķa saimniece Jeļena.

Ķengaraga iecirkņa policisti nenopratināja ne iespējamo šāvēju, ne aculieciniekus. Kriminālpolicijas priekšnieks iepazinies ar lietas materiāliem un uzskata, ka darbinieks rīkojies atbilstoši.

"Sazinoties ar veterināro ārstu, tika konstatēts, ka kaķim konstatēti ādas skrāpējumi, iekšējie orgāni nav bojāti, dzīvībai un veselībai nekas nedraud. Ņemot vērā, ka Krimināllikuma 230. panta pazīmes (Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku), tika pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu. Pats personīgi lasīju dežuranta ziņojumu, ko viņam teica veterinārārsts," skaidroja Vladimirs Klaikalts, Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas