VIDEO: Ventspilnieci patiesi izbrīna kāds pirkums vietējā veikalā

tautaruna.lv 6.februāris 2020, 13:11
 
Ekrānšāviņš no video
Ventspilnieces Olgas ģimeni patiesi izbrīnījis kāds pirkums vienā no vietējiem veikaliņiem. Aizdomīgo darījumu gan izdodas konstatēt, vien pārbraucot mājās, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Parasti mūsu ģimene neiepērkas tajā veikalā, bet sanāca tā, ka brauca garām tēvs no garāžas. Pamanīja veikalu. Nu, cukuru - cukuru jau visur var nopirkt. Beigās ienāca iekšā, nevarēja saprast, kur atrodas, jo tas veikals maziņš un pustukši plaukti. Pārdevēja paprasīja, ko meklē. Cukuru. Izvilka ārā 500 gramu paciņu. Nu, tētis kā jau vīrietis - iedeva cukuru, nopirka cukuru. Prasīja, vai ir lielāka izmēra, teica, ka nav. 50 centi, bez čeka, bez nekā," skaidroja Olga.
Olga ar mammu uzreiz saprata, ka ģimenes galvas nopirktajam cukuram pat nevajadzētu atrasties veikala plauktos. “Domāju, ka kaut kāds jauns ražojums. Beigās pamanu - bezmaksas un nav paredzēts pārdošanai,” piebilst ventspilniece.

Caurspīdīgo iepakojumu rotā ražotāja “Dobeles dzirnavnieks” uzraksts, kā arī Eiropas Savienības karogs un ar to saistīti logotipi. Taču paciņas augšpusē rakstīts - “Bezmaksas! Nav paredzēts pārdošanai”.

Drīz pie veikala piebrauc kāds kungs, kurš teicās, ka ir veikala pārstāvis. Viņš noraida jebkādu iespēju, ka veikalā tiek tirgots labdarībai paredzētais cukurs. Arī pārdevējas, kuras šeit strādā jau vairākus gadus, nevarētu ko tādu izdarīt. “Mums nekad tāds cukurs nav bijis. Es jums godīgi pasaku, ka mums tāda cukura nekad nav bijis.”

Pārtikas pakas trūcīgajiem Ventspilī izdala divās vietās.

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Gunta Lancmane norāda, ka programmas produktiem ir atšķirīgs marķējums, kas neļauj produktus sajaukt ar citu programmu, piemēram, ziedotajiem produktiem. “Pārtikas pakās esošie produkti tiek īpaši fasēti atšķirīgos iepakojumos nekā līdzīgas preces tirgū. Principā šie īpašie fasētie produkti kā cukurs no piegādātājiem nevarēja nokļūt tirdzniecībā veikalā.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas