Mediķis atklāj skaudru ainu par darbu slimnīcā

tautaruna.lv 5.aprīlis 2019, 16:30
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Pārdzērušies, netīri bezpajumtnieki – tā ir Stradiņu slimnīcas Neatliekamā palīdzības centra ikdiena. Turklāt kamēr mediķiem jākrāmējas ar šādiem klientiem, kas principā slimnīcā izguļ dzērumu, tiek „nozagts” ārstu laiks pacientiem, kam palīdzība akūti vajadzīga.

Raidījums „4. studija” stāsta, ka „ātrie” uz Stradiņu Neatliekamās palīdzības centru ik dienu atgādā ap 25 jēgu pārdzērušus bezpajumtniekus. Parasti viņus uz slimnīcu atved naktī, kad uzdzīve noslēgusies ar kādu traumu, piemēram, pārsistu galvu.

Bezpajumtnieki, kas ir par daudz iereibuši, nelabi ož, tiek ievietoti izolatorā, lai izguļ reibumu. Bet principā ar viņiem būtu jātiek galā policijai un jāved uz atskurbtuvi, bet tādu nav.

Neatliekamās palīdzības centra ārsta palīgs Andrejs Batjušenko norāda, ka tautā tā sauktie bomži tie atvizināti pat, ja viņa dzīvai briesmas nedraud. Slimnīcās savā ziņā pārvērtušās par bezpajumtnieku SPA - divi sanitāri palīdz katram nomazgāties, jo smaka, utis, blusas un citi mošķi nāk komplektā ar bezpajumtnieku. „Tas netīrumu slānis nāk no viņiem nost slāņiem - kā brūns sviests.”

Un šāda klientūra atrodas līdzās citiem pacientiem - grūtniecēm, veciem ļaudīm, kam patiešām palīdzība ir steidzami vajadzīga. Turklāt nereti bezpajumtnieki ir rupji un vardarbīgi pret mediķiem.

Ārsta palīgs skaidro - ja kādu bomzi uz slimnīcu atved trīs reizes dienā, un katru reizi tas ir sasitis galvu, katru reizi ir jātaisa izmeklējums. Absurdākais - uz šo izmeklējumu mēnešiem gaida normālie pacienti. Bet priekšroka tam, kas atvests ar „ātrajiem”.

Ārsta palīgs godīgi atzīst: kad bomža uzvedība nav kontrolējama, „rokas niez iedot pa galvu”...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas