"Ātrās palīdzības" mediķi sašutuši par Valkā piedzīvotu ņirgāšanos

tautaruna.lv 24.oktobris 2018, 7:13
 
Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency
Ne reizi vien sociālajos tīklos nācies lasīt kritiskus vārdus par Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu darbu. Tomēr šoreiz situācija ir savādāka- mediķiem nācies piedzīvot klaju ņirgāšanos darba laikā.

Laikraksts "Ziemeļlatvija" vēsta, ka uzklausīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības Vidzemes reģionālā centra mediķu brigādes stāstu par piedzīvoto Valkā.

Mediķe stāsta, ka aizvadītajā nedēļā ap pulksten 19 brigāde saņēmusi izsaukumu Valkā pie veikala “top!”. Brigāde atradās Strenčos, tāpēc, lai nokļūtu līdz 30 kilometrus attālajai Valkai, ceļā bijis jāpavada 15 minūtes (normatīvajos dokumentos noteikts, ka lauku apvidū, lai nokļūtu pie pacienta, ceļā var pavadīt līdz 25 minūtēm), norāda laikraksts.

Apkārtējie mūsu valsts mediķus apsaukājuši un klaji ņirgājušies par to, ka, redz, igauņi ieradušies zibenīgi, bet mūsu uz izsaukumu “vilkušies kā gliemeži”.

Valkā un Strenčos dežurē pa vienai brigādei, kura apkalpo ne tikai šo apdzīvoto teritoriju, bet arī dodas sniegt palīdzību uz Smilteni, Valmieru, Rūjienu un Mazsalacu. Ierodoties izsaukuma vietā, klāt jau bija ātrā medicīniskā palīdzība no kaimiņpilsētas Valgas, jo bija aizdomas, ka pakritušajam cilvēkam ar redzamu galvas traumu draud dzīvības briesmas.

"Zemeļlatvija" vēsta, ka igauņu mediķi jau bija paspējuši apstrādāt asiņojošo brūci. Latviešu brigādes mediķi, savukārt, ierodoties notikuma vietā piedzīvojuši tiešām nepatīkamus brīžus. Apkārtējie mūsu valsts mediķus apsaukājuši un klaji ņirgājušies par to, ka, redz, igauņi ieradušies zibenīgi, bet mūsu uz izsaukumu “vilkušies kā gliemeži”.

Pēc notikušā "ātro" mediķi vēlas lūgt līdzcilvēkus būt saprotošākiem, pieklājīgākiem un ar savu izturēšanos netraucēt mediķus profesionāli veikt savus pienākumus - cilvēkam sniegt pirmo neatliekamo medicīnisko palīdzību vai glābt viņa dzīvību, pēc sarunas ar medicīnas speciālistiem raksta laikraksts "Ziemeļlatvija".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas