Tēva un dēla brauciens uz Jēkabpils poliklīniku izvēršas murgā

tautaruna.lv 24.oktobris 2018, 9:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāda sieviete pastāstījusi, ar cik, viņasprāt, nepieņemamu attieksmi Jēkabpils poliklīnikā nācās saskarties viņas dēlam un vīram.
Pakalpojums nav saņemts, nauda samaksāta un ārkārtīgi liela vilšanās dakteres darbā.

Portālā "sudzibas.lv", ka brauciens uz poliklīniku diemžēl izrādījās pilnīgi bezjēdzīgs.

"Mans dēls sporta stundā savainoja kāju. Vakarā kāja uzpampa un sāpēja. Nākamajā rītā vīrs ar dēlu brauca uz Jēkabpili taisīt rentgenu. Kasē samaksāja 10.00 eiro, jo nebija nosūtījuma un gāja pie ārsta. Rezultātā daktere puisi izlamā, aizrāda, ka kasē bija jānorāda, ka vajadzīgs rentgens kājai un no sākuma bija jāiet pie traumotologa, kas savukātr maksā 20.00 eiro. Un gala rezultāts ir pilnīgi bezjēdzīgs brauciens. Pakalpojums nav saņemts, nauda samaksāta un ārkārtīgi liela vilšanās dakteres darbā. Vai šai dakterei būtu gabals nokritis, ja viņa to rentgenu sataisītu, varbūt rentgenaparāts būtu salūzis, jo čekā nav rakstīts, ka kājai vajag rentgenu? Kā var zināt, ka reģistratūrā ir jāpasaka, kam tieši vajadzīgs rentgens? Izrādās, ka čekā vēl nepareizi ārsts ir norādīts," par pieredzi saka sieviete.

Tikmēr komentāros cilvēki norāda, ka attiecīgajā gadījumā vispirms bija jāvēršas pie speciālista nevis pašiem jāmēģina atrisināt medicīniska rakstura problēma.

Tāpat arī kāds mediķis skaidro, ka vispirms bija jādodas pie traumotologa.

"Stāstīšu kā mediķis, pie traumatologa ir jāiet, jo visas kājas rentgenu Jums netaisītu pats lieliskākais radiologs, jo no rentgena aparāta nāk laukā pietiekoši liels jonizētais starojumus, kas ir iemesls tam, ka rentgenu ieteicams veikt ne biežāk kā reizi gadā. Respektīvi, traumatologs pateiktu, vai rtg vajag un kurai kājas daļai tas vajadzīgs. "

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen tika vēstīts, ka Stradiņa slimnīcā ārste "paņirgājas" par sievieti grūtniecības pēdējā nedēļā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas