Rīdzinieki pieprasa vairāk koku; Barona ielas bērnu laukums spēj sakarst līdz +57 grādiem

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 1.augusts 2018, 21:50
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Aktīvisti, kuri iestājas par zaļāku vidi Rīgā, uzskata, ka koku trūkums dzīvi galvaspilsētā padarījis neciešamu. Rīdzinieki veikuši mērījumus pilsētas ielās, lai noskaidrotu, līdz kādai temperatūrai spēj sakarst gan ielas, gan spēļu laukumu segums.

Aktīvisti, kuri pulcējušies Facbook lapā "Pilsēta cilvēkiem", otrdien veikuši mērījumus, kuri "spilgti ilustrējot kliedzošo problēmu" galvaspilsētā - Rīgas centrs karstā laikā esot nepiemērots dzīvošanai.

"Lūk, rezultāti - piemēram, bērnu laukumā Barona ielā virsmas temperatūra sasniedz 57°C, Čaka ielā 50°C, Kr. Barona ielā 52°C bet J. Asara, Kr. Valdemāra un Zvaigžņu ielā, kur ir koki un ēna, temperatūra ir daudz cilvēcīgi 28°C," norāda aktīvisti, kuri uzskata, ka Rīgas centrā nav pietiekami daudz koku, kas pasargātu no karstuma. Tāpat tiek pausts viedoklis, ka sāls, ar ko ziemā kaisa ielas, bojā jaunos kokus, kā arī nokalst jau esošie.

Iestādīt koku pilsētas centrā, brīvā kvadrātmetrā pie ceļa vai trotuāriem nedrīkst, jo zem zemes var atrasties pazemes komunikācijas, kas savienotas ar blakus esošajām mājām. Tāpat ir vadi virs galvas, kurus var ietekmēt liels koks. Tapāt kokam pilsētā pie ceļa būs grūti augt un varētu tikt bojāts ceļa segums, vēsta pašvaldības portāls riga.lv.

Rīgas mērs Nils Ušakovs gan norādījis, ka remontējot Barona ielu, tika izveidotas jaunas vietas kokiem un krūmiem, un to stādīšana notieot pēc plāna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:10

Jaunākās diskusijas