"Apsveicu! Jūsu vetārsts labi prot pārdot savus pakalpojumus"; cik maksā suņa uzturēšana pie veselības

tautaruna.lv 2.septembris 2023, 21:44
 
pixabay.com
Ne vienu reizi vien cilvēki ir šausminājušies par izdevumiem, ko nākas maksāt, ja saslimis ir mājdzīvnieks. Taču arī tad, ja dzīvnieks ir pie labas veselības, izdevumi ir pietiekami lieli, lai kurš katrs to nevarētu atļauties.

Protams, cilvēkuu attieksme ir dazāda un dažādi ir uzskati, ko vajag un kp nevajag. Vieni pilnīgi noteikti uzstāj, ka sunim ir jaiet pie zobu higiēnista un par tīrīšanu ir gatavi maksāt 150 eiro, citiem pilnīgi pietiekoša šķiet vakcinācija, attārpošana un atblusošana.

Ieraksts un foto "X": "Atnācu atgādināt,ka būt suņa saimniekam ir dārgi. Šis ir Helī regulārās apskates(2xgadā) čeks. Bez vakcinācijas,kas būs, ja asins analīzes būs labas un bez ieplānotās zobu tīrīšanas(130-150€) Es nekad nemainītu lēmumu par Helī, bet pirms ņem suni, ir ļoti jāapdomā savas iespējas"

Pievienotajā čeka fotogrāfijā redzams, ka par suņa veselības pārbaudi sieviete ir samaksājusi 111,29 eiro.

Visplašākā diskusija raisās par zobu tīrīšanu: "Es saucu vetu mājās, kad tiešām kaut kas noticis vai ir aizdomas. Dzīvoju pēc principa - mazāk zāles utml. Tīrīt zobus sunim ir tiešām saimnieka izvēle. Es saviem 3 nekad to neesmu darījusi. Visi mani suņi ir nodzīvojuši garu un veselīgu mūžu (bernietis 11 gadi, malamuts 14 gadi)"

Autore: "Apsveicu, ka tā paveicies. Zobus tīrīt nav izvēle, es negribu, lai viņai pēc gadiem nav zobu ar ko ēst un mēle karājas ārā."

"Kā paveicas. Manam krančelim ikgadējie veta izdevumi: tārpu zāles, pote un pretblusu/ērču pilieni. Vienreiz ar alerģisku reakciju bijām, 35 EUR par zālēm un konsultāciju. Kašakiem potes sanāk dārgāk, ņemu kompleksās uz 3 gadiem, pa diviem šogad ap 110 EUR."

"Manuprāt tas viss ir lieki. Attārpošana 2xgadā, plilieni pret ērcēm, blusām, pote pret trakumsērgu- viss kas vajadzīgs. Kādas apskates 2xgadā par 100eur, zobārsts?? Sviests ... kā saka, kur aitas, tur cirpēji"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:44

Jaunākās diskusijas