"Kaut vai 5 eiro līgumsods būtu jēdzīgi"; "X" cepiens par bezatbildīgiem vecākiem

tautaruna.lv 2.septembris 2023, 22:13
 
pixabay.com
FAKTS. Pagājušajā gadā uz konsultācijām pie ārsta vai izmeklējumiem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā netika atvesti 13 000 bērnu, raksta slimnīca. Tas nozīmē, ka 13 000 citiem nebija iespēja savlaicīgi tikt pie speciālista vai saņemt izmeklējuma pakalpojumu.

Lai gan BKUS darbiniekii ļoti aktīvi seko līdzi pierakstiem pie ārstiem speciālistiem un uz izmeklējumiem, kā arī ir radītas vairākas iespējas, kā atteikt pakalpojumu, ja tas vairs nav aktuāls vai nav iespējams ierasties, tālu ne visi vecāki atsaka vizīti. Līdz ar to uz šo pašu izmeklējumu vai speciālista konsultāciju netiek tas bērniņš, kam tas ļoti vajadzīgs.

Ieraksts "X": "Domāju, kas darās smadzenēs tiem vecākiem, kuri neatsaka bērnu vizītes. Ir kādi četri vai pieci veidi, kā to izdarīt, aizņem vienu mirkli. Vajadzētu sākt iekasēt vismaz 50% pilnu maksu par neierašanos."

Komentētāji: "IG sekoju vienai zobārstei, viņiem ir tās bērnu haļavnās zobu higiēnas. Regulāri ir kāds, kurš neatnāk. Savukārt tviterī vecāki sūdzās, ka netiek uz valsts apmaksātām bērnu higiēnām."

"Nu ja, sākot jau ar īsziņām. Privātpraksēs uz tām var atbildēt ar JĀ vai NĒ, inovācija, kur piepūlēties uzrakstīt divus burtus nevarētu būt tik grūti."

"Kaut vai 5 eiro līgumsods būtu jēdzīgi."

"Man pat nav bērnu, bet par šo bimbiens nāk. Es nestādos priekšā kā jūtas tie vecāki, kuru mazajam ķiparam ir jāgaida MĒNEŠIEM rindā šitādu lohu dēļ"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas