Prigožina biogrāfija atklāj, ka viņš bijis Putina pavārs

tautaruna.lv 2.septembris 2023, 9:29
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Aviokatastrofā bojāgājušā grupējuma "Vagner" vadītaja Jevgeņija Prigožina biogrāfija ir pilna ar "baltiem plankumiem", taču mediji tomēr par viņu ir "atklājuši" dažus interesantus faktus, raksta UNIAN.

Pēc vairākiem cietumā pavadītiem gadiem 1995. gada beigās Prigožins atvēra restorānu ar tolaik retiem ēdieniem Sanktpēterburgā. Iestādi ātri vien novērtējuši pilsētas augtsākās amatpersonas, toreizējais mērs Anatolijs Sobčaks, kā arī viņa vietnieks Vladimirs Putins ar sievu.

Tieši šajā restorānā Prigožins pirmo reizi satikās ar Putinu.

Taču pagrieziena punkts Prigožina karjerā bija cits viņa projekts - kuģis, kas 1997. gadā pārveidots par peldošu restorānu ar skatu uz Svētā Īzaka katedrāli.

Tieši šeit Putins, kļūstot par prezidentu, tikās ar pasaules līderiem, tostarp Bušu jaunāko un Žaku Širaku, un svinēja savas dzimšanas dienas.

Putins acīmredzot novērtēja to, kā Prigožins no nekā izveidoja veiksmīgu biznesu. Savukārt piekļūt vēl tuvāk prezidentam Prigožinam palīdzējis Putina lietu menedžeris.

Tajos laikos Prigožins saņēma "treknus" pasūtījumus par valsts banketu apkalpošanu. Tāpēc viņš kļuva par slaveno "Putina šefpavāru".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas