Meklē saimniekus leģendārā Jāņa Lūša mīlulim

tautaruna.lv 4.jūnijs 2020, 12:51
 
Ekrānšāviņš no facebook./ S.Bērziņa
Kā liecina ieraksts sociālajā tīklā facebook, tad šobrīd tiek meklētas mājas pirms vairākām nedēļām mūžībā aizgājušā leģendārā sportista Jāņa Lūša mīlulim.
"Sveiki mani sauc Čārlijs. Es meklēju sev jaunas mājas. Diemžēl mans saimnieks - slavenais Latvijas un Pasaules šķēpmetējs- Jānis Lūsis ir devies aizsaulē. Šobrīd dzīvojos pie kaimiņiem, bet viņiem pašiem jau 2 suņi, un īsti te ilgtermiņā palikt nevaru. Esmu ļoti dzīvespriecīgs, patīk skriet un dauzīties- tāpēc labāk priecāšos par jauno dzivesvietu privātmājā un laukos, bet esmu gatavs pielāgoties, ja tikai mani mīlēsiet," teikts ierakstā sociālajā tīklā facebook.

Tur arī norādīts, ka suņuks ir pusotru gadu vecs. "Esmu ļoti mīļš un man patīk arī bērni. Es nāku komplektā ar vecā saimnieka veiksmi sportā un mīlestību pret dzīvi."

Ekrānšāviņš no facebook

Jau vēstīts, ka viens no labākajiem 20.gadsimta šķēpmetējiem pasaulē Lūsis mūžībā aizgāja 80 gadu vecumā. 1968.gada olimpiskais čempions ilgstoši cīnījās ar slimību.

Lūsis ir četru olimpisko spēļu dalībnieks, kā arī triju olimpisko medaļu - zelta, sudraba un bronzas - ieguvējs. Viņš ir četrkārtējs Eiropas čempions, divpadsmitkārtējs PSRS čempions, desmitkārtējs Latvijas čempions un divkārtējs pasaules rekordists šķēpa mešanā.

Pirmoreiz par pasaules rekordistu ar vecā tipa šķēpu Lūsis kļuva 1968.gadā, sacensībās Somijas pilsētā Sārijervi šķēpu jau pirmajā metienā raidot 91,98 metru tālumā un par 26 centimetriem labojot norvēģa Terjes Pedersena sasniegumu.

Arī otro reizi Latvijas šķēpmetējs pasaules rekordu sasniedza pirms olimpiskajām spēlēm, 1972.gadā Stokholmā pasaules rekordu uzlabojot līdz 93,80 metriem. Viņš par 1,10 metriem pārspēja tagadējā Zigismunda Sirmā un Līnas Mūzes trenera Kimo Kinnunena tēva soma Jormas Kinnunena sasniegumu.

Kā vēsta vieglatlētikas statistiķis Andris Staģis, Lūsis šķēpa mešanā startējis 274 reizes un tikai 75 reizes atzina kāda no pretiniekiem pārākumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas