VIDEO: BMW īpašniekus Latvijā sadusmo policijas rīcība

tautaruna.lv 4.jūnijs 2020, 13:44
 
imago images / photothek/Scanpix/LETA
Valsts policija un CSDD uzsākusi kampaņu ”Agresīva braukšana atstāj rētas”, kā mērķauditorija ir autovadītāji līdz 34 gadu vecumam. Kampaņas videoklipā agresīvs autovadītājs pārvietojas ar BMW markas automašīnu. Šis fakts saniknojis BMW īpašnieku, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Latvijas BMW kluba prezidente ir divu BMW automašīnu īpašniece. Viņa norāda, ka ir pārsteigta par šādu Valsts policijas attieksmi pret vienu konkrētu automašīnas marku. Objektīvāk būtu, ja klipā būtu redzamas dažādas automarkas, kuru vadītāji satiksmē uzvestos agresīvi.


"Īstenībā man ļoti nepatīk, ka sabiedrībā tiek kultivēts uzskats, ka BMW un tikai BMW braucēji ir agresīvi. Īstenībā tā nav. Agresīvi ir daudzu dažādu marku šoferi. Ne jau mašīnā ir vaina. Klipā varēja izmantot dažādu marku automašīnas, uztaisīt kadrējumu, lai viens viens fragments būtu ar vienu mašīnu, otrs ar otru. Tas būtu korektākts risinājums. Šo varētu nosaukt arī par valstisku propagandu pret BMW. Tā nav pieļaujama," saka Kristīne Djuba.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atklāj, ka arī pats ikdienā pārvietojas ar BMW markas automašīnu.

Varu mierināt BMW vadītājus. Ja viņi kaut kādā veidā ir aizskarti, tad atvainoties viņiem. Es arī ikdienā izmantoju BMW un neuzskatu sevi par agresīvu braucēju. Pēc definīcijas es tāds arī nevaru būt. Es domāju, ka tas ir vecs stereotips. Šeit nav pamata uztraukumam vai aizvainojumam," saka Krapsis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas