Piedāvā tieši latvietim iegādāties vienu no Igaunijas salām

Lelde Veinberga 4.jūnijs 2020, 17:49
 
Ekrānuzņēmums no city24.lv
Sludinājumu lasītāju uzmanību piesaistījis kāds neierasts sludinājums - Igaunijā tiek pārdota privāta sala un par tās īpašniekiem tieši tiek meklēti latvieši.

Sludinājumā tiek piedāvāta Vīrelaidas sala (Viirelaid). "Pārdod skaistu salu 80 ha platībā latvietim, kurš ir ieinteresēts salas privatizācijā. Vīrelaida atrodas Baltijas jūrā starp Sāremā salu un Igauniju, 3,5 h brauciena attālumā no Rīgas.

Vēlamies, lai salu privatizē Latvieši, jo Latvijai nepieder neviena sala, kamēr Igaunijai to ir vairāk kā 2000. Ja katrs latvietis ieguldītu 1 EUR, Latvijai būtu sava sala, ar kuru lepoties," teikts sludinājumā.

Uz salas atrodoties bāka un 7 ap to izvietotas ēkas. Salai ir pašai sava mazā osta laivām līdz 9 metri. Elektrība un ūdens tiek ražota pateicoties vēja ģeneratoriem un saules baterijām. Uz salas jau dzīvojot 1000 aitas, 2 zaķi, lapsa, 3 cāļi un vista.

"Kāds ļoti parīkams fakts - šeit ir par 32% vairāk saulaino dienu kā citur Igaunijā, kā arī lietus šeit ir reti," vilina sludinājums. Uz salas 10 minūtēs var nokļūt ar ātrumlaivu no Virtsu ostas vai ar kājām, kad jūrā ir aizsalusi.

"Šeit ir viss, kas latvietim nepieciešams skaistai dzīvošanai. Mūsu vīna pagrabs ir tik liels, ka, ja uznāks otrais koronavīrusa vilnis, tad šeit varēs izdzīvot veselu gadu neejot uz veikalu pēc vīna," smej salas pārdevēji.

Jau zināms, ka Latvijai nepieder neviena sala. 1918. gadā pēc Pirmā pasaules kara beigām uz Rīgas jūras līcī esošo Roņa salu pieteicās arī Latvija. Iedzīvotājiem tika dota iespēja izvēlēties pievienoties Latvijai vai Igaunijai. 1919. gadā salinieki izvēlējās iekļauties Igaunijas valsts sastāvā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas