Cilvēki uz dzīvnieku patversmi atved 11 lapsēnus

tautaruna.lv 30.maijs 2019, 23:18
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Ar diezgan skaudru ierakstu sociālajā tīklā Facebook dalījusies Anna, kura vēlas informēt līdzcilvēkus neaiztikt savvaļas dzīvnieku mazuļus, kaut var šķist, ka tie varbūt palikuši bez apgādātāja.

"Šodien devāmies uz dzīvnieku patversmi ar mērķi izvest pastaigā kādu suni, kurš ikdienu pavada būrī vai voljērā. Arī apciemot jau zināmu lapsu, kura tur sastapta iepriekš.

Prasot puisim, vai lapsiņa vēl ir, pretī saņemam skumju smaidu un atbildi: ”Tagad pie mums ir 12 lapsas!”. Kā?! Un tad sāpīgākais - cilvēki atveduši, jo domājuši, ka lapsēni palikuši bez mammas.

Redziet, saprotu, ka mērķis bija labs, bet...tā zvēriem ir iekārtots! Kamēr mamma medī, lapsēni ir vieni, bet tā tam ir jābūt! Tagad 11 draugi savu mūžu aizvadīs “aiz restēm”, un par ko? Tādēļ, draugi, lūdzu lasiet! Izziniet un meklējiet atbildes! Ne par velti interneta dzīlēs klīst aicinājums “neaiztiec roni!”, bet tik un tā Rīgas Zoo šogad saņēmuši vairākus “izglābtus” ronēnus. Tieši tas pats attiecas uz citiem zvēriem. Meža zvēriem jādzīvo mežā. Neesi vienaldzīgs, bet esi arī atbildīgs," aicina Anna.

Līdzīgu informāciju maija sākumā publicēja dzīvnieku patversme "Mežavairogi": "Mūsu saime papildinājās ar vēl 5 lapsu mazuļiem no Iecavas. Cilvēki viņus sajauca ar kucēniem un "izglāba". Lapšuki ir ļoti maziņi un viņiem vajag mammu... Lapsēni adopcijai nav pieejami, tāpēc nemaz neprasiet."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas