Olainē iedzīvotāji cīnās ar klaiņojošu suni

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 29.augusts 2018, 18:06
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Iveta sociālajā tīklā Facebook raksta, ka Olainē klaiņo suns, kuru no rīta aizvedusi pie saimnieka, bet pēc stundas suns atkal redzams skraidām pa pilsētu.

"Atkal aizmucis un skraida pa Olaini, jaunās "Maximas", Drustu gatves, Dalbes ielas un Pļavu ielas rajoniem, šorīt ap plkst. 9 aizvedu aizbēdzēju pie saimniekiem uz Pārolaini, bet ap plkst. 10 jau suns atkal brīvsolī. Ja pareizi sapratu, tad vārds ir Piko, rokās nedodas, seko līdzi suņu saimniekiem. Saimniek, lūdzu nodrošini, lai suns neklaiņo," raksta Iveta.

Lai izvairītos no iespējas, ka mājas mīlulis tiek nošauts, dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir jāievēro prasības, kas noteiktas Veterinārmedicīnas likumā

Saskaņā ar Medību likumā noteikto: Medībām pielīdzināma medību platībās klaiņojošu suņu un kaķu, kā arī izbēgušu nebrīvē turētu dzīvnieku medīšana (pēc īpašnieka rakstveida lūguma medību tiesību lietotājam). Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai reģistrācijas žetona.

Lai izvairītos no iespējas, ka mājas mīlulis tiek nošauts, dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir jāievēro prasības, kas noteiktas Veterinārmedicīnas likumā, t.i., rūpēties par labvēlīgu sabiedrības attieksmi pret viņa īpašumā esošo dzīvnieku, kā arī nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:05

Jaunākās diskusijas