FOTO: Kas par skaistulēm! Latvijas mežos ievērojama sēņu raža

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 29.augusts 2018, 16:37
 
Attēlam ilustratīva nozīme / pixabay.com
Sēņu "bums" ir pamatīgi ieskrējies un sociālos tīklus pārpludina mežā atrastās "trofejas". Ar savu guvumu dalījusies arī raidījumu pasākumu vadītāja Liene Bērziņa.

Jau iepriekš ziņojām, ka sociālajos tīklos populārs kļuva kādas iedzīvotājas sēņu guvums, kurš salasīts mežos, kur robežojas Latgales un Vidzemes novads.

Savukārt otrdien ar savu prieku dalījusies Liene Bērziņa, kura iepriekš vadīja TV raidījumus, bet tagad darbojas "Māmiņu klubā".

"Vēl tagad atceros kā ar tēti, Jānis uz riteņiem, mežā, bez pulksteņiem, bez laika limitiem, reizēm līdz tumsai un piedurknēs sabērtām sēnēm... jo groziņos vietas bija par maz. Un to kā mamma Lita rāpojot uz ceļiem starp papardēm teica: "Tur kaut kam ir jābūt", kas tolaik likās tik dīvaini. Šodien pati, kā tētis un mamma bērnībā - uz ceļiem, pa neceļiem. Un sajūtas - tāpat kā bērnībā. Svētīgas un vērtīgas," raksta Liene.

Populāras ēdamās sēnes ir daudzas stobriņu sēnes: bekas, sviestbekas, lācīši

Pie ēdamājām sēnēm pieder gan stobriņu, gan arī lapiņu sēnes. Te pieder arī sēnes, kurām cepurītes apakšpusē ir adatiņas. Gan stobriņos, gan uz lapiņām un adatiņām veidojas šo sēņu bazīdijas uz kurām attīstās to bazīdijsporas. Populāras ēdamās sēnes ir daudzas stobriņu sēnes: bekas, sviestbekas, lācīši u. c. Taču lielum lielais ēdamo sēņu skaits pieder lapiņu sēnēm. Tādas ir dažādas bērzlapes, atmatenes (šampinjoni), pienaines u. c.. Ēdamas ir arī dažas piepju sēnes un pūpēži.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas