Sokolovs pastāsta, kāpēc viņu "izbrāķējuši" Latvijas politiskie spēki

tautaruna.lv, Rita Lazda 29.augusts 2018, 20:14
 
F64 Photo Agency
Šī gada 6.oktobrī vēlētāji lems, kuri 100 no 1410 deputāta amata kandidātiem iekļūs 13.Saeimā. Kamēr politiskās partijas turpina cīnīties par vēlētāju balsīm, tikmēr slavenais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs pastāstījis, kāpēc vairāki politiskie spēki viņu "izbrāķējuši" un nav uzņēmuši savās rindās.

Kā izrādās, tad pirms aptuveni pusotra gada Aleksandrs vēlējies iestāties kādā no Latvijas politiskajām partijām. "Toreiz saņēmu arī personīgus aicinājumus no dažām partijām. Es negribēju steigties un izpētīju katras partijas programu un filozofiju. Satikos ar partiju pārstāvjiem vai līderiem," sociālajā tīklā facebook raksta foto meistars.

"Es no sirds gribu, lai mana valsts būtu labāka. Man ir ļoti daudz ideju un enerģiju, un es ļoti gribēju strādāt. Diemžel sanāca kā ar sievietēm - kam patīku es, nepatīk man. Un kuri man pašam patīk, tad es viņiem nepatiku."

Piemēram, kādam politiskajam spēkam licies, ka savās rindās nevar uzņemt cilvēku, kurš neiestājas pret gejiem.

Sociālajā tīklā facebook ievietotajā ierakstā viņš arī uzskaitīja vairākus iemeslus, kāpēc partijas atteikušās viņu uzņemt savā politiskā spēka dalībnieku pulkā. Piemēram, kādam politiskajam spēkam licies, ka savās rindās nevar uzņemt cilvēku, kurš neiestājas pret gejiem. Vēl citam licies, ka jāuztraucas par to, ka Aleksandrs sociālajos tīklos varētu publicēt ierakstus, kas atbaidīs vēlētājus. Tāpat izrādās, ka partiju rindās nevarot uzņemt cilvēkus, kuri populārāki par pašu partijas līderi.

Fotogrāfs arī nav slēpis, ka bijis kāds politiskais spēks, kurš satraucies, ka viņa nodarbošanās dēļ vēlēšanās tiks zaudētas pensionāru balsis. Tikmēr citu partiju uztraucis, ka Aleksandram nav bērnu un ģimenes.

Jau vēstīts, ka 13.Saeimas vēlēšanas notiks šī gada 6.oktobrī. Pašlaik uz Saeimas deputātu vietām kandidē 1410 pretendenti.

Lielākā daļa - 67,9% - no kandidātiem ir vīrieši. Vidējais visu kandidātu vecums ir 46,4 gadi. Jaunākais deputāta amata kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais - 84 gadus vecs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:02

Jaunākās diskusijas