Raidījums atklāj, cik traģiskā stāvoklī ir viesnīcas Rīgā

Portāls nra.lv 17.septembris 2020, 18:18
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Krīzē nonākušas Latvijas viesnīcas, īpaši Rīgā. Līdz ko palikušas vairs tikai trīs valstis – Lietuva, Somija un Kipra, no kurām iebraucot Latvijā nav jāievēro pašizolācija, noslodze viesnīcām samazinājusies pat par 90%, vēstīja "TV3 Ziņas".
Daļa viesnīcu jau tiek vērtas ciet līdzīgi kā Covid-19 krīzes sākumā pavasarī. Tūrisma nozare drīzumā atkal var palielināt Latvijas bezdarba rādītāju.

Viena no vadošajām naktsmītņu ķēdēm “Mogotel” ar 13 viesnīcām Rīgā - “Wellton”, “Rixwell”, “Rija” - šomēnes slēgusi jau četras viesnīcas. Nākamnedēļ plānots pārtraukt darbu vēl četras viesnīcās līdz pavasarim.

“Tās, kas strādā, strādā vienalga ar zaudējumiem. Mēs skatāmies - vai tie zaudējumi ir mazāki nekā aizvērt viesnīcu ciet. Ir skaidrs, ka līdz aprīlim mums nebūs nekā. Būs ziemas apkures sezona. Ir uzkrāti milzīgi mīnusi par to pirmo periodu, jo viesnīcas bija ciet no marta līdz jūlijam,” norāda ”Mogotel Hotel Group” valdes priekšsēdētāja Jeļena Stirna.

”Pullman Riga Old Town” ģenerāldirektors Valdis Vanadziņš norāda: “Ja tas turpinās, ka arvien vairāk valstis “aizveras”, mēs neredzam citu iespēju, kā apturēt darbību. Tas nozīmē papildu slogu valsts budžetam, jo būs bezdarbnieki. Tas ir tāds ļoti traģisks mirklis. Nu, es neredzu iespējas, kā noturēt viesnīcu vaļā, kā pieturēt savus darbiniekus. Tas ir drausmīgi.”

Rīgas tūrisma attīstības birojā kā vienīgo saprātīgo risinājumu, lai nepieļautu nozares sabrukumu, piedāvā valdībai tomēr pacelt Covid-19 kumulatīvo saslimstības slieksni tā sauktajam dzeltenajam sarakstam. Tas turpinātu nodrošināt tūristu plūsmu uz Latviju.

“Latvija šobrīd ir iestājusies pozā. Igaunija, Somija un Lietuva ir pacēlušas uz 25, un tas nozīmē, ka visi vācieši, zviedri un citi maksātspējīgie tūristi brauks uz šīm valstīm. Uz Latviju nebrauks neviens, jo skaidrs, ka neviens negribēs sēdēt pašizolācijā,” skaidro Rīgas tūrisma attīstības biroja vadītājs Jānis Jenzis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas