Navaļnija komanda atklāj, kur uzradās inde "Novičok"

Viktorija Gabrjuna 17.septembris 2020, 12:58
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda vietnē Instagram publicējusi video, kurā parāda, kas notika viesnīcas numuriņā Tomskā pēc tam, kad kļuva zināms par Navaļnija saindēšanos.
Uzreiz pēc informācijas par Navaļnija iespējamo saindēšanos viņa nu jau likvidētā "Korupcijas apkarošanas fonda" darbinieki, kas vēl palika Tomskā, kā viņi paši norāda, izdarīja "vienīgo iespējamo lietu".

Proti, viņi pieaicināja advokātu un nekavējoties devās uz viesnīcas istabiņu, kuru nesen bija pametis Navaļnijs. Tur viņi sāka filmēt, uzskaitīt un pakot visu, ko tajā atrada, tostarp arī ūdens pudeles, ko bija sagāājis viesnīcas personāls.

Mantas tika nosūtītas uz labaratoriju Vācijā. Tur tika atklāts, ka uz ūdens pudelēm ir "Novičok" pēdas.

View this post on Instagram

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Tikmēr nesen tika vēstīts, ka Navaļnija stāvoklis turpina uzlaboties, un viņš tagad jau uz neilgu brīdi spēj atstāt gultu, pirmdien paziņojusi Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

"Pacients ir veiksmīgi atvienots no mākslīgās elpināšanas aparāta," teikts "Charite" paziņojumā.

No mākslīgās komas Navaļnijs tika izvests pagājušajā nedēļā.

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas