Teikā huligāni terorizē Ukrainas pilsoni

tautaruna.lv 30.septembris 2023, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Rīgā, Teikas mikrorajonā, kāds vīrietis un viņa sieva kļuvuši par upuriem huligānismam un nacionālā naida kurināšanai. Abas ģimenes automašīnas ir noķēpātas ar politisku simboliku, taču spēkratu īpašnieki negrasās padoties spiedienam mainīt savas domas, vēsta “Degpunktā”.

Politiska zemteksta uzbrukumi Edgara ģimenei aizsākās maijā. Vīrs un sieva savas automašīnas parasti novieto Raunas ielas 45. nama 5. korpusa pagalmā. To acīmredzot ievēroja kāds nelabvēlis, jo īpaši tāpēc, ka abiem spēkratiem pie atpakaļskata spoguļiem piesietas lentītes Ukrainas karoga krāsās. Lai paustu savu negatīvo nostāju, svešinieks sistemātiski apskādē transportlīdzekļu stiklus ar provokatīvu simboliku.

Edgars, kurš meklē vainīgos, atzīst, - pirmo reizi šāds gadījums bija maijā, to viņš ignorējis. Pēcāk jūnijā uzkrāsoti “Z” burti uz durvīm, augustā uz stikla, bet vakardien uz motora pārsega ieskrāpēta svastika.

Policija fiksēja nodarījumus un uzsāka kriminālprocesu, taču izmeklēšanas virzība bija gausa un lieta pēc kāda laika tika izbeigta. Neesot iespējams atrast vainīgo, līdz ar to nav no kā piedzīt kompensāciju. Arī vīrieša laulātā ir noskumusi par nelaipno attieksmi, īpaši ņemot vērā viņas ģimenes apstākļus.

Edgara sieva ir no Kijivas, taču abi šeit dzīvo jau ilgāku laiku. Sieva zaudējusi tēvu karā 2016. gadā. Sajūta ar “Z” burtu vai citu šāda veida simboliku esot draņķīga, saka Edgars. Pēc viņa teiktā, ar tādu braukājot, pozitīvas domas nerosās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas