Neredzīgiem cilvēkiem nākas uzticēties svešiniekiem; nav iespēju dabūt pat savu naudu

tautaruna.lv 30.septembris 2023, 17:30
 
pixabay.com
Mēs tikai runājam par sabiedŗibu, kurā visiem ir vienādas tiesības un iespējas. Tomēr vēl esam ļoti tālu no tā, kā vajadzētu būt.

Mikroblogošanas vietni "X" saviļņoja ieraksts: "Kolēģe saka,ka viņai Juglā pie veikala pienāk neredzīgs onkulīts un prasa, vai var palidzēt izņemt skaidru naudu no bankomāta, kuram protams nav braila raksts. Kadreiz pie Starzdumuižas esot bijis ar braila rakstu, bet tur paildu nauda ņemta nost un bankā tagad arī ņem komisijas lielas. Atliek paļauties uz godprātīgie līdzcilvēkiem. Vai un kad šajā valstī domāsim ne tikai no veselu cilvēku skatu punkta! Šis ir nenormāli!!!"

Komentētāji šo problemātiku ir pamanījuši, tomēr netic, ka bankas vēlas kaut ko uzlabot, kā arī zina teikt, ka, piemēram, ASV nemaz nedrīkst uzstādīt bankomātus, kuri nav piemēroti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

"Tūlīt ieradīsies bankas un stāstīs "iemeslus", kādēļ nav pieejams braila raksts. Nevis pateikt paldies, ka pievērsāt mūsu uzmanību šim, bet nē, nu mēs jau labprāt, bet...."

"Kad banka ieviesa skārienjutīgo ekrānu bankomātiem, mana pirmā doma bija par to, ka tik ļoti neiekļaujoši. Daži paziņas dēļ šī un filiāļu slēgšanas nomainīja banku."

"Es arī diemžēl nepajautāju,kurš bankomāts, bet abnormāli,ka bankam vispār nav braila automāti automātiski."

"Jā, šo ķibeli man ir stāstījuši vairāki neredzīgi cilvēki. Brails uz pogām nepalīdz, jo ar to nevar izvēlēties kādu naudas summu izņemt vai izlasīt, ka prasītā banknote bankomātā nav pieejama. Audio opcija būtu risinājums labāks."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas