Jauna informācija par Brūsa Vilisa veselības stāvokli

tautaruna.lv 30.septembris 2023, 11:08
 
Reuters/Scanpix/LETA
Internetā parādījušās fotogrāfijas ar demenci sirgstošo Brūsu Vilisu pēc tam, kad viņa sieva sniedza interviju medijiem.

Paparaci 68 gadus veco Brūsu Vilisu nofotografēja pirmo reizi kopš intervijas ar viņa sievu, bijušo modeli Emmu Hemingu par aktiera cīņu ar demenci.

Sarunā ar raidījumu Today Emma Heminga atklāja, kā viņas vīra diagnoze ir ietekmējusi ģimeni: "Demence ir smaga. Tas ir grūti cilvēkam, kuram tā diagnosticēta, un tas ir grūti ģimenei."

Uz jautājumu, vai Brūss zina par savu stāvokli, Emma atbildēja: "Grūti pateikt." Heminga Vilisa slimību nosauca par "svētību un lāstu". Tuviniekiem bija grūti saprast, kas notiek ar Brūsu, un pieņemt to.

2022. gada martā Brūsa Vilisa ģimene publiski paziņoja, ka viņam diagnosticēta afāzija (runas funkciju zudums smadzeņu garozā runas centra bojājuma dēļ). Gadu vēlāk aktiera radinieki dalījās ar jaunu informāciju par viņa veselību - Brūsam tika diagnosticēta frontotemporālā demence. Šī demences forma ietekmē cilvēka uzvedību, personību un rada komunikācijas problēmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas