AUDIO: soctīklos publicē šokējošu ierakstu saistībā ar notikumiem Imantā

tautaruna.lv, LETA 8.maijs 2023, 11:30
 
F64
Šodien gan likumsargu, gan visas sabiedrības uzmanība pievērsta situācijai Imantā -iespējamām fiziskām sadursmēm pēc 5.maijā Imantā notikuša mazgadīgo izraisīta kautiņa. Kamēr likusmargi cenšas šķetināt visus situācijas apstākļus, mikroblogošanas vietnē Twitter nonācis audio ieraksts, kurā, pēc visa spriežot, dzirdams viens no iespējamajiem vainīgajiem.

Pirmdienas rītā tika ziņots, ka Valsts policija (VP) noskaidrojusi divas personas pēc kā iniciatīvas notika pulcēšanās Imantas mikrorajonā, nepilngadīgie naktī uz pirmdienu nogādāti VP procesuālo darbību veikšanai.

Valsts policija informēja, ka citi incidenti neesot konstatēti un situācija pilnībā tiekot kontrolēta. Trauksme policijā atcelta, tiek turpināts darbs pastiprinātā režīmā, norādīja VP.

Tikmēr Twitter lietotāju uzmanību piesastījis kāds audio ieraksts krievu valodā, kur draudīgi noskaņots puisis stāsta, ka veidos "grupējumu" (aicina uz tā veidošanu) un pakļaus fiziskai vardabībai visus, kas vienkārši nav no Imantas. Viņš piemin Purvciemā, Zolitūdē un citviet Rīgā dzīvojošos, jo īpaši akcentējot "Origo bērnus".

Tikmēr Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka Imantas "Telegram" grupā divas personas aicināja pulcēties, lai identificētu personas, aprunātos. Pašlaik gan policija skaidro pilnīgi visus apstākļus.

Jaunieši, bērni darbojoties slēgtās "Telegram" grupās, kurām policijas darbinieki uzreiz nevarot piekļūt. Svētdien jaunieši pārvietojās masveidā, esot fiksētas "saķeršanās", kāda persona esot cietusi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldē un Rīgas Speciālo uzdevumu bataljona vienībā svētdien tika izsludināta trauksme, kas nozīmē, ka piesaistīti visi iespējamie spēki, reaģējot uz iespējamām fiziskām sadursmēm pēc 5.maijā Imantā notikuša mazgadīgo izraisīta kautiņa.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, svētdienas vakarā policija fiksējusi un saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem par vairākām vietām Imantā, kur ir plānoti vai jau notiekot jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes, kuru iemesls ir 5.maija notikumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas