Jau maijā Latvijā var atnākt +27 grādu karstums

tautaruna.lv 8.maijs 2023, 9:20
 
Oksana Džadana/F64
Dabas vērotājs Vilis Bukšs dalījies ar iespējamo laika prognozi maija mēnesī.

savā blogā raksta Bukšs, pavasara pēdējais mēnesis maijs kopumā rādās būt tuvu normai temperatūru ziņā, bet nokrišņu vairāk kā parasti.

Viņš maijā sola gan aukstāku un lietaināku laiku, gan vasarīgu siltumu.

Ja maija pirmajā pusē, ievziedā, vēl saskaramies ar nakts salnām un krusu, maija vidū pārsvarā būs silts un sauss. Saule mīsies ar mākoņiem, daždien neliels lietutiņš un dienas laikā gaiss var iesilt līdz plus 20, 23 grādiem. Vēlāk, ābeļziedā, kas šogad varētu būt laikā ap 20. maiju, vairāk nokrišņu, arī pērkona negaisi un temperatūras svārstības robežās no plus 14 līdz plus 20 grādiem.

Mēneša otrajā pusē, laikā ap Mokeju (23. maijs) un Urbānu (25. maijs), iespējami arī vasarīgi laikapstākļi, kad temperatūra dienas laikā var paaugstināties līdz plus 25, plus 27 grādu atzīmei.

Šajā laikā arī naktis vasarīgi siltas. Bet tā vēl nebūs vasara, jo pēc šīm siltajām dienām varam piedzīvot pērkona negaisus, stiprus nokrišņus un temperatūras kritumu par 10 grādiem. Maija beigas var izrādīties salīdzinoši vēsas, lietainas un vējainas, ar temperatūru dienas laikā no plus 13 līdz plus 17 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas