Bērna acu priekšā Mazsalacā nodurts daudzbērnu tēvs

tautaruna.lv 29.marts 2023, 4:30
 
Ekrānuzņēmums/twitter
Gadiem ilgas nesaskaņas starp diviem vīriešiem Mazsalacā nedēļas nogalē izvērtās asiņainā kautiņā. Viens no agresoriem izmantoja metāla stieni, bet otrs no azotes izvilka nazi. Konflikta beigās 33 gadus veca daudzbērnu tēva līķis sestdienas pievakarē gulēja pie veikala ieejas, kamēr viņa pusauga vecuma dēls centās izsaukt mediķus un policiju.

Kāds sešu bērnu tēvs Mazsalacā 16. martā svinēja savu vārda dienu. Viņa ģimenes locekļi bija uzklājuši galdu un sagādājuši torti, gaidot 33 gadus veco vīrieti mājās. Tajā pat vakarā viņš tika nonāvēts veikala “TOP” priekštelpā, blakus taromātam.

Svētku vakars varēja beigties arī pavisam citādi. Tā vietā, lai dotos mājās un pagaršotu sarūpēto kūku, vīrietim bija “kārtojamas lietas” nelielās pilsētas centrā. Nelaiķa radiniece stāsta, ka gadiem ilgs konflikts ar kādu paziņu lika daudzbērnu ģimenes galvai paņemt auksto ieroci un doties uz veikalu, ar mērķi satikt un beidzot pārmācīt sev nepatīkamo cilvēku. Sava audžutēva noduršanu redzēja arī 12 gadus vecs pusaudzis, kas nezināmu iemeslu dēļ tika aicināts nākt līdzi uz veikalu. Zēns joprojām nav atguvies no pārdzīvojuma.

Ņemot vērā, ka daudzbērnu tēvs, iespējams, pirmais sitis oponentam ar kaut ko līdzīgu lauznim, policijā uzsākta izmeklēšana pēc visai netipiska jeb praksē bieži neizmantota 121. panta - par slepkavību, kas izdarīta, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas. Proti, nazis tika izvilkts un lietots, lai atkautos no uzbrukuma ar metāla stieni.

Izmeklētājs apgalvo, ka šobrīd notiek aktīva pierādījumu bāzes veidošana. Tiks ņemti vērā dažādu ārstu atzinumi un arī veikala video novērošanas kameru ieraksts, kurā slepkavība fiksēta. Slepkavībai izmantotais nazis atrasts tajā pašā vakarā, izmests atkritumu tvertnē.

Nozīmētais pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem. Jāpiezīmē, ka konkrētais likums neparedz obligātu cietumsodu - tas var arī netikt piemērots. Mazsalacas iedzīvotāji ir visai nervozi, jo apzinās, ka dūrējs vēl staigā uz brīvām kājām un potenciālais sods par dzīvības atņemšanu nebūs tas bargākais.

Nelaiķa radiniece stāsta, ka vīrietis bija saimniecisks un pret bērniem uzvedies atbildīgi - viņiem nekas netrūka. Bēres plānotas Kocēnu pusē. Bojāgājušā vīrieša dzīvesbiedre tagad rūpēsies par sešām atvasēm bez vīra palīdzības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:53

Jaunākās diskusijas