"Esmu palikusi bez kājas..." Uļjana Semjonova dzimšanas dienu pavada gultā

tautaruna.lv 29.marts 2023, 11:15
 
VIENĪGĀ divu olimpisko zeltu īpašniece Latvijā 9. martā nosvinēja savu 71. dzimšanas dienu / Kaspars Krafts/F64
"Negribu neko daudz stāstīt, guļu mājās, un viss. Esmu palikusi bez kājas. Nezinu, kas un kā man var palīdzēt… Kāju man neviens atpakaļ nepielipinās,” intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" teic Latvijas basketbola leģenda Uļjana Semjonova.

Neatkarīgā Uļjanu Semjonovu intervēja 2016. gadā, pāris dienas pirms viņas dzimšanas dienas, kas ir 9. martā. Toreiz viņai svētku dienu nācās pavadīt uz kruķiem. "Pēc salauztas kājas un divām operācijām vēl esmu uz kruķiem. Divarpus mēnešus nogulēju slimnīcā, pēc tam vēl kādu laiku biju mājās," toreiz Neatkarīgajai teica Uļjana Semjonova. Viņa stāstīja, ka septembra beigās salauztais ceļgals prasīšot vēl ilgu atveseļošanos. Uļjana Semjonova atklāj, ka cietusi labā kāja, kas basketbola laukumā bija viņas atsperīgā kāja.Tomēr ne toreiz, ne tagad viņa nežēlojas. "Nu, katram var gadīties," par savu traumu un dzīvi uz kruķiem toreiz teica Uļa.

Vairāk šeit: 9.marta jubilāre: divkārtējā olimpiskā čempione basketbolā Uļjana Semjonova9.marta jubilāre: divkārtējā olimpiskā čempione basketbolā Uļjana Semjonova

Pērn Semjonova astoņus mēnešus pavadījusi rehabilitācijas centrā "Vaivaros", tomēr pēc atgriešanās mājās ārstiem nācies pieņemt lēmumu par kājas amputāciju zem ceļgala, vēsta "Latvijas Avīze".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas